DANA MATSIRAPORTTI: Nälkä jäi joulupöytään

IFK-Pelicans 1-6 (1-2, 0-1, 0-3)

IFK kohtasi joulutauon jälkeen Nordiksella kolmatta kertaa tällä kaudella Lahden Pelicansin. IFK jäi tapaninpäivänä pelatussa kamppailussa täydellisesti Pelicansin jalkoihin ja Pelicans voitti ottelun lopulta selkein 6-1-lukemin. Surkean startin matsiin saanut IFK oli läpi ottelun vaikeuksissa erityisesti kamppailupelaamisen kanssa pirteästi esiintynyttä vierasjoukkuetta vastaan.

54:26 1-6 Koivisto (Alanne)

Pelicans siirtyi johtoon heti ensimmäisestä maalipaikastaan, kun keskustaan täysin vapaaksi unohdettu Aleksi Rekonen laukoi suoraan syötöstä vierailijat 0-1-johtoon jo kolmannella minuutilla. Muutamaa minuuttia myöhemmin Antti Tyrväinen vei Pelicansin kahden maalin karkumatkalle. IFK:n valmennusjohto reagoi tahmeaan alkuun ja otti erän puolivälissä aikalisän. IFK onnistui tekemään tärkeän kavennusmaalin, kun Miihkali Teppo ohitti tarkalla rannelaukauksella sivuttaisliikkeeseen joutuneen Pelicans-maalivahti Janne Juvosen ajassa 14:32. Erinomaisen esityön osumaan tarjoillut Juha-Pekka Haataja ja kultakypärä Erik Thorell merkkauttivat syöttöpisteet Tepon kauden ensimmäiseen liigabyyriin.

Toinen erä ehti vanhentua reilu neljä minuuttia, kun Pelicans-hyökkääjä Taavi Vartiaisen grogilasin korkuinen rannelaukaus vei vierailijat 1-3-johtoon. Erän puolivälissä tunteet kuumenivat, kun Vartiainen päätti haastaa IFK-kapteeni Lennart Petrellin tapaninpäivän tansseihin. Tilannetta edelsi Petrellin puhdas taklaus Casimir Jürgensiin. Molemmille tuomittiin nujakasta 5+20 minuutin pelirangaistukset, jonka lisäksi Vartiainen sai mylläkän aloittamisesta kaksiminuuttisen. Erik Thorellilla oli tästä seuranneen ylivoiman aikana klassinen tuhannen taalan paikka tuoda IFK maalin päähän, mutta Janne Juvonen esitti yhden liigakauden hienoimmista torjunnoista. Juha-Pekka Haataja sai kiekon erän lopussa jo maaliin asti. Osuma kuitenkin hylättiin, koska Pelicans-maalin toinen tolppa oli siirtynyt pois paikoiltaan.

Päätöserässä Pelicans lopetti IFK:n näennäisen pyristelyn ajassa 44:08, kun Jesse Saarinen kauhoi ilman vartiointia irtokiekon verkkoon. Mikko Kousa tykitti Pelicansin viidennen maalin hyökkäyspään aloitusvoiton jälkeen ja Kimi Koivisto löi viimeisen naulan arkkuun reilu viisi minuuttia ennen päätössummeria. Juha-Pekka Haatajan tekemä maali hylättiin toistamiseen vielä ennen ottelun loppua potkumaalina.

Pelicans voitti kauden kolmannen keskinäisen kohtaamisen maalein 6-1.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste

Joukkueiden avauskentälliset jäälle saattaneet IFK-juniorit pääsivät yhteiskuvaan Joonas Raskin kanssa.

Seuraava kotimatsi: IFK-KooKoo lauantaina 30.12. kello 17.00

IFK pelaa seuraavan matsin perjantaina 29. joulukuuta, kun joukkue matkustaa JYPin vieraaksi. Lauantaina 30.12. IFK saa Nordikselle vieraaksi KooKoon. Osta liput kello 17.00 käynnistyvään matsiin Ticketmasterista.

Helsingin jäähallissa järjestetään yleisöluistelu ennen KooKoo-ottelua. Nordiksen kaukalon jään voi käydä testaamassa kello 14.00-15.30. Yleisöluistelusta voi suoraan jäädä illan otteluun. Sisäänkäynti yleisöluisteluun tapahtuu D-ovista (parkkipaikan puolelta) klo 13.45 alkaen ja myös ilman illan matsin pääsylippua pääsee luistelemaan.

Ottelussa on runsaasti koko perheelle suunnattuja oheistapahtumia, kuten pelaajanurkkaus, peli- ja piirustuspisteitä ja musiikkiesityksiä.