DANA MATSIRAPORTTI: Nolla pistettä Jyväskylästä

JYP-IFK 6-2 (3-1, 2-0, 1-1)

IFK:n vaikeudet jatkuivat perjantai-iltana Jyväskylässä, kun joukkue kohtasi kolmatta kertaa tällä kaudella JYPin. Kovalla prosentilla maalipaikkansa hyödyntänyt kotijoukkue oli selkeästi parempi ja voitti ottelun ansaitusti maalein 6-2.

03:52 1-0 Mäenpää (Puustinen, Suomela)
10:27 2-0 Nättinen (Immonen)
11:20 3-0 Suomela (Puustinen, Jokinen)
12:02 3-1 Carlsson (Tyrväinen, Sopanen)
20:36 4-1 YV Miklik (Louhivaara, Nättinen)
26:06 5-1 Louhivaara (Kalteva, Miklik)
46:29 5-2 Sopanen (Teppo)
57:14 6-2 TM Kolehmainen (Immonen)

JYP hyödynsi heti ensimmäisen maalipaikkansa, kun Mikko Mäenpää laukoi b-pisteiden välistä kotijoukkueen 1-0-johtoon. IFK pääsi hakemaan tasoitusta ylivoimalla, kun JYPillä oli liikaa pelaajia kentällä. Hyvästä painostuksesta ja parista laadukkaasta maalipaikasta huolimatta kiekkoa ei saatu Juho Olkinuoran selän taakse. Tämän jälkeen JYP käytti IFK:n puolustusvirheet armottomalla tavalla hyväksi ja kotijoukkue eteni nopeassa tahdissa kolmen maalin karkumatkalle. Ensin Joonas Nättinen vei upean yksilösuorituksen päätteeksi JYPin 2-0-johtoon, jonka jälkeen IFK otti myös aikalisän. Alle minuutti edellisestä ja JYP-kultakypärä Antti Suomela laukoi lukemat 3-0:aan. Patrik Carlsson kavensi numerot 3-1:een vain 42 sekuntia myöhemmin, kun ruotsalaishyökkääjän rystylaukaus upposi etukulmasta sisään. Juhani Tyrväinen ja Vili Sopanen saivat syöttöpisteet Carlssonin kauden kolmanteen liigamaaliin.

Toinen rä ehti vanhentua vain 36 sekuntia, kun takatolpalle täysin vapaaksi unohdettu slovakialaishyökkääjä Michel Miklik vei kauden ensimmäisellä maalillaan JYPin ylivoimalla 4-1-johtoon. JYP jatkoi myllytystään ja seuraavaksi Ossi Louhivaara ohjasi Mikko Kaltevan viivalaukauksen sisään ja lukemat vaihtuivat jo 5-1:een. Ajassa 29:20 IFK vaihtoi maalivahtia, kun luukkuvahti Niklas Bäckström hyppäsi askiin Atte Engrenin tilalle. JYP hallitsi toisen erän kenttätapahtumia, vaikka IFK saikin loppua kohden paremmin pelijuonesta kiinni. JYP pysyi aktiivisesti kiekossa ja sai vaihto toisensa jälkeen paineen IFK:n puolustusalueelle.

Päätöserä oli IFK:lta koko ottelun ehjin erä. IFK nousi kolmen maalin päähän ajassa 46:29, kun Vili Sopanen hassutti JYP-puolustuksen ja laukoi terävällä rannelaukauksella IFK:n kolmen maalin päähän. Miihkali Teppo sai syöttöpisteen Sopasen kauden seitsemänteen liigamaaliin. IFK otti maalivahdin pois ajassa 53:33 ja rummutti lähes kolme ja puoli minuuttia JYPin puolustusalueella. Ilman maalivahtia pelaaminen kostautui, kun Janne Kolehmainen pääsi iskemään viimeisen naulan arkkuun ajassa 57:14.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste

Seuraava kotiottelu: IFK-KooKoo lauantaina 30.12. kello 17.00 Nordiksella

Osta liput Ticketmasterista

Helsingin jäähallissa järjestetään yleisöluistelu ennen lauantain ottelua IFK-KooKoo. Nordiksen kaukalon jään voi käydä testaamassa kello 14.00-15.30. Yleisöluistelusta voi suoraan jäädä illan otteluun.

Sisäänkäynti yleisöluisteluun tapahtuu D-ovista (parkkipaikan puolelta) klo 13.45 alkaen ja myös ilman illan matsin pääsylippua pääsee luistelemaan. D-päädyssä on ilmainen narikka, johon luistimet voi jättää pelin ajaksi.

Omat luistimet ja kypärät mukaan. Mailat eivät ole sallittu.

Ottelussa on runsaasti koko perheelle suunnattuja oheistapahtumia, kuten pelaajanurkkaus, peli- ja piirustuspisteitä ja musiikkiesityksiä.

Jäähallin lipunmyyntipiste aukeaa lauantaina kello 15.00. Saavu hallille ajoissa ja varaudu turvatarkastuksiin. Muista myös Nordiksen monipuolinen Street Food -ruokatarjonta. Helpoimman tavan Nordikselle saapumiseen voit tsekata kätevästi reittioppaasta.