DANA MATSIRAPORTTI: Petrellille sadas liigamaali ja Lankiselle nollapeli

IFK-KooKoo 4-0 (1-0, 1-0, 2-0). Lue matsiraportti ja katso ottelun kuvakooste.

IFK voitti KooKoon lauantai-iltana Nordiksella 7515 katsojan edessä pelatussa kamppailussa maalein 4-0. Illan juhlituimpia sankareita olivat uran sadannen liigamaalinsa tehnyt IFK-kapteeni Lennart Petrell sekä kauden ensimmäisen liigaottelunsa pelannut maalivahti Kevin Lankinen, joka torjui heti nollapelin.

IFK-KooKoo 4-0 (1-0, 1-0, 2-0)
14:57 1-0 Petrell (Engberg, Teppo)
39:54 2-0 YV Kaski (Haataja, O’Connor)
41:59 3-0 Carlsson (Tyrväinen, Sopanen)
56:42 4-0 TM Tyrväinen (Varakas)

IFK hallitsi ensimmäisen erän kenttätapahtumia ja sai luotua hyvän määrän laadukkaita maalipaikkoja. Kevin Lankisella oli avauserässä vain kaksi torjuntaa, kun toisessa päässä Juha Järvenpää joutui venymään kiekon eteen 13 kertaa. Nordiksella päästiin todistamaan avauserässä historiallista hetkeä, kun IFK-kapteeni Lennart Petrell vei upealla yksilösuorituksellaan IFK:n 1-0-johtoon ajassa 14:57. Maali oli Lennulle liigauran sadas. Miihkali Tepon lisäksi syöttöpisteen maaliin merkkautti 18-vuotias Teemu Engberg, jolle tehopiste oli liigauran ensimmäinen.

Toinen erä oli huomattavasti tasaisempi. Avauserässä loistanut IFK:n ”nuorisoketju” Teemu Engberg, Lauri Kulmala ja Janne Hämäläinen jatkoi vakuuttavia otteitaan myös toisessa erässä. Hyökkäystrio pelasi vakuuttavasti omassa päässä ja sai luotua jatkuvaa painetta KooKoon puolustusalueelle. Erän lopussa Juhani Tyrväinen tarjoili Vili Sopaselle huipputontin maalintekoon, mutta Juha Järvenpää venyi upeasti Sopasen laukauksen eteen. IFK:n ylivoima tuotti tulosta vain kuusi sekuntia ennen erän päätöstä, kun Oliwer Kaski laukoi lukemat 2-0:aan Juha-Pekka Haatajan syötöstä.

IFK sai heti kolmannen erän alkuun tärkeän onnistumisen, kun maalin edustalle vapaaksi unohdettu Patrik Carlsson sivalsi terävällä laukauksella lukemiksi 3-0 Juhani Tyrväisen erinomaisesta esityöstä. Myös Vili Sopanen sai syöttöpisteen Carlssonin kauden neljänteen liigamaaliin. IFK esitti isännän otteita johtoasemassa eikä päästänyt vierasjoukkuetta laadukkaille maalipaikoille. Micke Åsten ohjasi erän puolivälin jälkeen Panu Miehon viivalaukauksen häkkiin, mutta maali hylättiin korkeana mailana. KooKoo otti aikalisän ja maalivahdin pois ajassa 54:59. Juhani Tyrväinen iski viimeisen naulan vierasjengin arkuun laukomalla kiekon tyhjään maaliin.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste

IFK pelaa seuraavan ottelun keskiviikkona 3.1.2018, kun TPS saapuu Nordikselle. Ottelu käynnistyy kello 18.30.