DANA MATSIRAPORTTI: Eronen ratkaisi jatkoajalla – seitsemäs ottelu lauantaina Oulussa

play

IFK-Kärpät 4-3 JE. (2-0, 1-2, 0-1, 1-0).

05:49 1-0 Kankaanperä (Mieho, Rask)
09:56 2-0 Malinen (Heiskanen, Tallberg)
20:56 2-1 Junttila (Leskinen, Mäenalanen)
25:31 3-1 Tyrväinen (O’Connor, Thorell)
32:12 3-2 YV Bertrand (Mäenalanen, Ruohomaa)
49:31 3-3 Junttila (Leskinen, Heshka)
65:51 4-3 Eronen (Haataja, Tallberg)

IFK voitti torstaina Nordiksella yli 8000 katsojan edessä pelatussa kuudennessa semifinaaliottelussa Kärpät lukemin 4-3. IFK johti ottelua jo 2–0 ja 3–1, mutta Kärpät tuli päätöserässä väkisin tasoihin ja vei ratkaisun jatkoerään. IFK:n sankariksi nousi upean voittomaalin tehnyt Teemu Eronen.

IFK tasoitti voitot 3-3:een, joten finaalipaikka ratkaistaan lauantaina Oulussa kello 17.00 pelattavassa seitsemännessä välieräottelussa.

Ottelun ensimmäinen vaarallinen maalipaikka aukeni jo reilun minuutin pelin jälkeen Kärppä-hyökkääjä Saku Mäenalaselle, mutta Kevin Lankinen venyi upeasti Mäenalasen ohjauksen eteen. IFK pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle kolmen minuutin pelin jälkeen. Avausmaali nähtiin tuloksettoman ylivoiman jälkeen vajaa minuutti Jari Sailion rangaistuksen päättymisestä. Erinomaisen esityön maaliin tehnyt Joonas Rask pelasi kiekon viivaan Markus Kankaanperälle, joka laukoi IFK:n 1–0-johtoon kevään ensimmäisellä pudotuspeliosumallaan. Kankaanperän lyöntilaukaus muutti matkalla suuntaa Miska Humalojan varusteista ja kiekko painui tyylikkäästi vasempaan yläkulmaan. Kotiyleisö sai uudelleen aihetta riemuun erän puolivälissä, kun Jarkko Malinen nosti kiekon tyylikkäästi yläkulmaan Miro Heiskasen ja Teemu Tallbergin (0+2) syötöistä.

Kärpät kavensi lukemat 2-1:een heti toisen erän ensimmäisellä minuutilla. Osuma oli varsin onnekas, sillä Ville Leskisen maalille toimittama kiekko pomppi IFK:n maaliin Julius Junttilan polvisuojien kautta. Seuraavaksi Teemu Tallbergille aukeni hyvä tontti voitetun hyökkäyspään aloituksen jälleen, mutta Veini Vehviläinen veti pidemmän korren. Kärpät sai kavennusmaalista lisävirtaa ja osittain tästä johtuen IFK:n valmennusjohto käytti aikalisän ajassa 25:19. Se todella kannatti, sillä Juhani Tyrväinen vei IFK:n 3–1-johtoon vain 12 sekuntia myöhemmin. Tyrväisen kevään toinen pudotuspelimaali hyväksyttiin lopulta videotarkistuksen jälkeen. Kärpät pääsi jälleen peliin mukaan erän puolivälin jälkeen, kun Charles Bertrand pääsi lakaisemaan ylivoimalla Saku Mäenalasen laukoman irtokiekon sisään.

Kolmannessa erässä nähtiin yksi maali ja sen teki vierasjoukkue. Läpiajoon karanneella Erik Thorellilla oli mahdollisuus viedä IFK kahden maalin karkumatkalle, mutta Thorellin laukaus meni niukasti ohi oikeasta tolpasta. Kärpät kuittasi pelin tasoihin läpiajotilanteesta seuranneesta vastahyökkäyksestä ajassa 49:31, kun pitkän pyörityksen päätteeksi Julius Junttila pääsi iskemään rystyllä illan toisen osumansa. Erän lopussa IFK-puolustaja Saku Salmelalle aukeni erinomainen tilaisuus viedä IFK uudelleen johtoon. Poikittaisliikkeeseen joutunut Vehviläinen venyi kuitenkin Salmelan matalan laukauksen eteen.

Ottelu eteni kolmatta kertaa tässä semifinaalisarjassa jatkoajalle tilanteessa 3-3. Kärpät oli jatkoajan alussa parikin kertaa lähellä voittomaalia, mutta 37 laukausta ottelussa pysäyttänyt Kevin Lankinen otti tärkeät torjunnat. Kotiyleisö repesi riemuun ajassa 65:51, kun puolustajan paikalta maalin eteen noussut Teemu Eronen laukoi IFK:n 4–3-voittomaalin Juha-Pekka Haatajan syötöstä.

– Saimme kiekon hyökkäyspäähän ja nousin maalille. Sain maalin takaa hyvän syötön Hadelta ja ehdin vain toivoa, ettei mene liian ylös. Huikea fiilis, voittomaalin tehnyt Eronen sanoi.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste.

Semifinaalisarjan seitsemäs ja ratkaiseva ottelu pelataan lauantaina Oulussa kello 17.00. Ruutu-palvelu näyttää ottelun suorana lähetyksenä.