DANA MATSIRAPORTTI: IFK semifinaaleihin!

IFK-JYP 2-1 (1-1, 1-0, 0-0)

18:01 1-0 AV Tallberg (Varakas, Tyrväinen)
18:57 1-1 YV Mäenpää (Nättinen, Turkulainen)
29:47 2-1 YV Haataja (Eronen, Malinen)

IFK voitti torstaina Helsingin jäähallissa yli 7900 katsojan edessä pelatussa ottelussa JYPin maalein 2-1 ja eteni semifinaaleihin otteluvoitoin 4-2. IFK kohtaa semifinaaleissa runkosarjavoittaja Oulun Kärpät.

Liput semifinaalisarjan kotiotteluihin ovat nyt myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla

Molemmat joukkueet olivat heti ensimmäisistä vaihdoista lähtien liikkeellä hyvällä jalalla eikä keskiviikkona Jyväskylässä jatkoajalle venynyt kamppailu näyttänyt painavan pelaajien jaloissa. Avauserässä nähtiin kaksi maalia ja molemmat niistä syntyivät aivan erän lopussa. Teemu Tallberg huudatti ensimmäistä kertaa upeasti koko matsin ajan tukenutta kotiyleisöä viemällä IFK:n alivoimalla 1–0-johtoon ajassa 18:01. Tallberg karisti vartijansa ja nosti läpiajon päätteeksi kiekon hallitusti rystypuolella ohi JYP-maalivahti Eetu Laurikaisen. JYP kuittasi pelin nopeasti tasoihin saman ylivoiman aikana, kun Mikko Mäenpään laukaus pomppi hieman onnekkaasti tolpan kautta verkkoon.

Toinen erä tarjosi samanlaista jääkiekkoa kuin huipputasaisen puolivälieräsarjan aikana on totuttu aikaisemminkin näkemään. Molemmat joukkueet varjelivat omaa maaliaan tiiviillä puolustuspelaamisella, jonka seurauksena ns. ykkössektorin maalipaikkoja ei juurikaan siunaantunut. Kerran toisessa erässä tolppaa kolistellut JYP pääsi hieman ennen erän puoliväliä ylivoimalle, kun Markus Kankaanperä komennettiin kaksiminuuttiselle. IFK selvitti alivoiman kunnialla ja pääsi heti perään kahden miehen ylivoimalle Miha Verlicin ja Juha-Pekka Hytösen istuessa rangaistusaitiossa. Stadin paras ylivoima ei jättänyt tätä mahdollisuutta käyttämättä vaan irtokiekossa hereillä ollut Juha-Pekka Haataja laukoi IFK:n 2–1-johtoon ajassa 29:47 Teemu Erosen ja Jarkko Malisen syötöistä.

Maalin tappioasemassa kolmanteen erään lähtenyt JYP painoi täysin odotetulla tavalla päälle ja vyörytti jatkuvasti pitkiä hyökkäyksiä. Vierasjoukkueen ehkä paras tilaisuus tasoitusmaaliin tarjoutui ylivoimalla erän puolivälissä, mutta yhteensä 30 laukausta pysäyttänyt Kevin Lankinen otti kaiken mahdollisen kiinni. Jerry Turkulaisen kahden minuutin rangaistus ajassa 53:29 pysäytti hetkellisesti JYPin loppukirin. IFK taisteli loppuminuutit sisuuntuneesti yli 7900 paikalle saapuneen katsojan kannustaessa. JYP haki vielä lopussa tasoitusta ilman maalivahtia, mutta sekään ei tuonut tulosta. Loppusummeri soitti viimeistä kertaa tässä ottelusarjassa loppulukemissa 2-1. IFK eteni semifinaaleihin otteluvoitoin 4-2.

– Todella upea taistelu koko joukkueelta. Yleisö oli aivan mieletön ja auttoi meitä todella paljon. Näytimme taas kerran vahvuutemme. Halusimme ehdottomasti laittaa sarjan poikki. Pelasimme mielestäni todella kypsän playoff-matsin. Meidän puolustajat hoitivat tänään ruutunsa erinomaisesti, ottelun ykköstähdeksi valittu Kevin Lankinen sanoi matsin jälkeen.

– Meillä on joukkue täynnä sotureita. Nyt on ensimmäinen vaihe selvitetty. Olimme vähän köysissä kolmannessa erässä. Tämä oli kova rypistys kahteen päivään. Valotaulun fiilisvideo päätöserässä sytytti koko joukkueen. Tämä on uskomaton jengi, IFK-kapteeni Lennart Petrell fiilisteli.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste.

IFK:n ensimmäinen kotimatsi Kärppiä vastaan pelataan torstaina 5.4. Osta liput Ticketmasterista!

IFK kohtaa semifinaaleissa Oulun Kärpät. Finaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa. Liput semifinaalisarjan kotiotteluihin ovat nyt myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla. Ensimmäinen semifinaali-ottelu pelataan Oulussa tiistaina 3.4. IFK ja Kärpät kohtaavat ensimmäisen kerran Nordiksella torstaina 5.4. kello 18:30.

Osta liput torstaina 5.4. kello 18.30 pelattavaan toiseen semifinaaliin tästä linkistä.

Osta liput maanantaina 9.4. kello 18.30 pelattavaan neljänteen semifinaaliin tästä linkistä.