DANA MATSIRAPORTTI: IFK:lle ensimmäinen kiinnitys finaalipaikkaan

41:47 0-2 Sopanen (Kaski, Malinen)
43:16 0-3 Petrell (Tyrväinen)
57:39 0-4 TM Haataja (Tyrväinen)
59:27 1-4 Sailio (Anttila, Hakanpää)

IFK ja Kärpät kohtasivat tiistaina Oulussa pelatussa ensimmäisessä semifinaaliottelussa. IFK voitti ottelun lukemin 4-1 ja nappasi ensimmäisen kiinnityksen finaalipaikkaan, johon vaaditaan neljä voittoa. Ottelun ykköstähdeksi valittiin yhteensä 32 laukausta torjunut IFK-maalivahti Kevin Lankinen.

Semifinaalisarja jatkuu torstaina Nordiksella. Osta liput Ticketmasterista.

IFK siirtyi ottelussa 1–0-johtoon ajassa 12:22 Juha Jääskän kevään toisella pudotuspeliosumalla. Puolustajan paikalta hyökkäykseen mukaan noussut Miro Heiskanen käänsi kiekon maalin takaa maalin edustalle liikkuneelle Jääskälle, joka pääsi niittaamaan suoraan syötöstä kiekon maaliin. IFK hallitsi varsin varovaisen avauserän kenttätapahtumia ja rytmitti hyökkäyksiä vahvalla kiekkokontrollilla. Kärpät pääsi peliin kunnolla mukaan vasta erän lopussa, kun se pääsi kahdesti peräkkäin ylivoimalle. Molemmille maalivahdeille merkittiin avauserässä kahdeksan torjuntaa.

Toinen erä oli IFK:lle huomattavasti avauserää vaikeampi. Avauserän tapaan molemmat joukkueet pelasivat äärimmäisen tarkasti ja ehkä jopa hieman varovaisesti. Kärpät sai rakennettua pari pidempää hyökkäystä, mutta tiiviisti koko joukkueena puolustanut IFK sai pidettyä kiekon kulmissa ja sitä kautta kotijoukkueen poissa vaarallisimmilta maalipaikoilta. Ennen kaikkea IFK oli vahva molempien maalien edustalla. Kärpät sai jälleen erän lopussa ylivoimatilaisuuden, mutta toivottua tulosta ei tälläkään kertaa syntynyt. Veini Vehviläiselle merkittiin toisessa erässä kuusi torjuntaa ja Lankinen pysäytti 13 laukausta.

IFK sai kolmanteen erään erinomaisen startin karkaamalla nopeassa tahdissa kolmen maalin johtoon. Ensin Vili Sopanen vei ottelun kakkostähdeksi valitun Oliwer Kasken upeasta tarjoilusta IFK:n 2–0-johtoon ja vain puolitoista minuuttia myöhemmin kapteeni Lennart Petrell lisäsi johdon jo 3–0:aan Juhani Tyrväisen (0+2) esityöstä. Maalit olivat sekä Sopaselle että Petrellille pudotuspelikevään ensimmäiset. Kärpät sai loppua kohden useamman myllytyksen IFK:n maalille, mutta Lankinen otti jälleen kaiken mahdollisen kiinni puolustuksen avustuksella. Kärppien loppukiri pysähtyi viimeistään siihen, kun Juha-Pekka Haataja iski IFK:n 4–0-johtomaalin tyhjään maaliin reilu pari minuuttia ennen päätössummeria. Raksilassa nähtiin vielä yksi maali, kun Kärpät sai rikottua Lankisen nollapelin vain puoli minuuttia ennen päätössummeria.

IFK voitti ensimmäisen semifinaalikohtaamisen ansaitusti lukemin 4–1 ja johtaa ottelusarjaa voitoin 1-0.

– Saimme otteluun hyvän startin. Tulimme hyvällä jalalla ja aktiivisella otteella ensimmäiseen erään. Toinen erä oli meiltä hieman vaikeampi, mutta kolmas erä oli taas kypsää ja voittavaa vieraslätkää. Tämä oli kaiken kaikkiaan ehjä esitys meiltä. Otetaan tästä ottelusta hyvät asiat mukaan ja käännetään katseet torstain kotipeliin, ottelun ykköstähdeksi valittu Kevin Lankinen sanoi.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste

Semifinaalien toinen osa pelataan Nordiksella torstaina 5.4. kello 18.30. Lippuja on vielä jäljellä nopeimmille. Osta liput Ticketmasterista!

Semifinaalien otteluohjelma
Ti 3.4. Kärpät-IFK 1-4
To 5.4. klo 18:30 IFK-Kärpät – Osta liput toiseen semifinaaliin tästä
La 7.4. klo 17:00 Kärpät-IFK
Ma 9.4. klo 18:30 IFK-Kärpät – Osta liput neljänteen semifinaaliin tästä
Ke 11.4. klo 18:30 Kärpät-IFK (tarvittaessa)
To 12.4. klo 18:30 IFK-Kärpät (tarvittaessa)
La 14.4. klo 17:00 Kärpät-IFK (tarvittaessa)

Lisätiedot lipunmyynnistä löydät Liput-sivustolta.

Liigan välierät ja finaalit pelataan paras seitsemästä -menetelmällä. Playoffs-otteluiden otteluohjelman löydät kokonaisuudessaan Liigan verkkosivuilta.