DANA MATSIRAPORTTI: IFK:lle SM-pronssia 2018

IFK voitti pronssiottelussa TPS:n lukemin 3-2. Ratkaisumaalin teki ensimmäisessä jatkoerässä joukkueen kapteeni Lennart Petrell.

15:19 0-1 Tallberg (Haataja, Kaski)
34:13 1-1 Palve (Kallio, Berger)
38:14 1-2 YV Eronen (Rask, Malinen)
39:18 2-2 Palve (Budish, Palmu)
61:35 2-3 Petrell

IFK:n kausi 2017-2018 päättyi perjantai-iltana vierasvoittoon Liigan pronssiottelussa. IFK kaatoi TPS:n runkosarjan jokaisessa neljässä keskinäisessä kohtaamisessa ja näin kävi myös Turussa pelatussa pronssiottelussa. IFK voitti jatkoajalle venyneen ottelun jatkoajalla lukemin 3-2.

Ottelun avausmaalin teki avauserässä Teemu Tallberg, joka pääsi lyömään Juha-Pekka Haatajan laukoman irtokiekon verkkoon. Toisessa erässä Oula Palve laukoi TPS:n tasoihin erän puolivälin jälkeen. IFK siirtyi uudelleen johtoon ylivoimalla ajassa 38:14, kun Teemu Eronen lämäsi kiekon häkkiin Joonas Raskin ja Jarkko Malisen syötöistä. IFK:n johto kesti kuitenkin vain reilun minuutin, kun Oula Palve toi illan toisella osumallaan turkulaiset taas tasoihin. Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, joten ottelun ratkaisu venyi jatkoajalle.

TPS:n Ilari Filppula oli lähellä ratkaista ottelun heti ensimmäisen jatkoerän alussa. Läpiajoon karanneen Filppulan rystynostoa tutkittiin pitkään videonauhureista, mutta kiekko ei käynyt ylärimaa ja tolppaa lähempänä maalia. Vain 25 sekuntia myöhemmin IFK-kapteeni Lennart Petrell niittasi ottelun ratkaisumaalin. IFK:n kausi päättyi pronssijuhliin.

Runkosarjassa viidenneksi sijoittunut IFK voitti neljännesfinaaleissa JYPin otteluvoitoin 4-2. Semifinaaleissa runkosarjavoittaja Oulun Kärpät oli niukasti IFK:ta parempi voittamalla seitsemännen ottelun lukemin 2-1.

Pronssimitali on IFK:lle seurahistorian kymmenes. IFK:n edellinen mitalisijoitus oli kaudelta 2015-16, kun joukkue saavutti SM-hopeaa.

IFK kiittää kaikkia kannattajia, yhteistyökumppaneita sekä vastustajia kuluneesta liigakaudesta. Nähdään jälleen syksyllä CHL-pelien merkeissä!