DANA MATSIRAPORTTI: JYP tasoitti ottelusarjan loppuunmyydyllä Nordiksella

IFK-JYP 1-2 JA. (0-0, 0-0, 1-1, 0-1)

41:56 0-1 Kolehmainen (Ikonen, Rooba)
54:04 1-1 Haataja (Carlsson, Thorell)
63:28 1-2 VM Suomela (Kuukka, Turkulainen)

IFK ja JYP kohtasivat perjantaina Nordiksella pelatussa neljännesfinaalien toisessa ottelussa. JYP voitti odotetun tasaisen kamppailun jatkoajalla lukemin 2-1 ja tasoitti ottelusarjan. Huippujännittävää ottelua oli seuraamassa 8200 katsojaa.

IFK hallitsi niukasti kahden ensimmäisen erän kenttätapahtumia. Molemmat joukkueet noudattivat omaa pelitapaansa kurinalaisesti eikä jäällä ollut yhtään ylimääräistä tilaa tai aikaa. IFK pyrki tilaisuuden tullen paineistamaan kovaa, joka aiheutti vierasjoukkueelle kiekonmenetyksiä. IFK:lla oli varsinkin toisessa erässä useampi maalipaikka, mutta kahdessa ensimmäisessä erässä 32 laukausta torjunut Juho Olkinuora piti vierasjoukkuetta pystyssä. IFK puolusti keskiviikkona pelatun avauskohtaamisen tapaan tiiviisti viisikkona, jonka takia JYPin laadukkaat maalipaikat olivat harvassa.

Heti kolmannen erän alussa alkoi tapahtua, kun JYP siirtyi 1-0-johtoon. Ossi Ikosen poikittaissyöttö tavoitti hieman onnekkaasti Janne Kolehmaisen, jonka laukaus upposi tolpan kautta maaliin. Molemmat joukkueet saivat avausmaalin jälkeen yhden ylivoimatilaisuuden. Loppuunmyyty Stadin jäähalli sai aihetta riemuun lopulta ajassa 54:04, kun Juha-Pekka Haataja tasoitti tarkalla rannarilla lukemat 1-1:een. Juha-Pekka Hytönen karkasi läpiajoon reilu neljä minuuttia ennen kolmannen erän päättymistä, mutta Lankinen torjui Hytösen maalintekoyrityksen. Vaikka kolmatta erää hallinneella JYPillä oli vielä lopussa pari vaarallista maalipaikkaa, eteni ottelu jatkoajalle tilanteessa 1-1.

Ottelun ratkaisijaksi nousi runkosarjan pistepörssin voittanut Antti Suomela, joka ohtti Lankisen ajassa 63:28. Ottelusarja on nyt tilanteessa 1-1. Semifinaalipaikkaan vaaditaan neljä voittoa.

– Koko joukkueen esitys oli keskiviikkona pelattuun avauskohtaamiseen verrattuna huomattavasti ehjempi. Olimme parempia varsinkin kaksi ensimmäistä erää, joten lopputulos on tietysti pettymys. Tästä on kuitenkin hyvä lähteä jatkamaan ja meillä on täysi luotto omaan tekemiseen. Tuntuu, että olemme paremmassa kunnossa. Uskon, että mitä pidemmälle tämä ottelusarja etenee, niin tämä kääntyy meille, IFK-hyökkääjä Juha Jääskä kertoi ottelun jälkeen.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste.

Neljännesfinaalisarjan kolmas ottelu pelataan lauantaina Jyväskylässä. Ruutu-palvelu näyttää kello 17.00 käynnistyvän ottelun suorana lähetyksenä.

Neljäs neljännesfinaali pelataan Nordiksella maanantaina 26.3. Osta liput kello 18.30 starttaavaan matsiin Ticketmasterista. Hallin ovet aukeavat pudotuspeleissä puolitoista tuntia ennen matsin alkua.

Neljännesfinaalien otteluohjelma
Ke 21.3. JYP-IFK 1-2
Pe 23.3. IFK-JYP 1-2 JA.
La 24.3. klo 17:00 JYP-IFK
Ma 26.3. klo 18:30 IFK-JYP – Osta liput neljänteen neljännesfinaaliin tästä.
Ke 28.3. klo 18:30 JYP-IFK
To 29.3. klo 18:30 IFK-JYP (tarvittaessa)
La 31.3. klo 17:00 JYP-IFK (tarvittaessa)

Lisätiedot lipunmyynnistä löydät Liput-sivustolta.

Liigan neljännesfinaalit, välierät ja finaalit pelataan paras seitsemästä -menetelmällä. Playoffs-otteluiden otteluohjelman löydät kokonaisuudessaan Liigan verkkosivuilta.