DANA MATSIRAPORTTI: Kolme pinnaa Kouvolasta – Lankiselle nollapeli

IFK:lle neljäs voitto putkeen. Lue matsiraportti ja katso ottelun maalikooste.

57:04 0-4 Sopanen (Kankaanperä, Heiskanen)

Maalivahtien torjunnat
Perhonen, KooKoo 8+5+11=24
Lankinen, IFK 7+8+10=25

Pirteästi esiintynyt IFK voitti neljännen peräkkäisen ottelunsa kaatamalla tiistai-iltana Kouvolassa pelatussa matsissa KooKoon maalein 4-0. IFK hallitsi varsinkin kahta ensimmäistä erää ja joukkue pelasi kokonaisuudessaan todella ehjän ottelun. Kauden kolmannen nollapelinsä torjunut Kevin Lankinen pysäytti IFK-maalilla yhteensä 25 laukausta.

IFK oli avauserässä liikkeellä selkeästi paremmalla jalalla kuin kotijoukkue. IFK sai rakennettua pitkiä hyökkäyksiä ja KooKoon maalipaikat olivat harvassa. Ottelun ensimmäinen maalipaikka aukeni KooKoolle toisella peliminuutilla, kun joukkueet pelasivat tasavajaalla. Miikka Pitkänen ehti ensimmäisenä Malte Strömwallin laukomaan irtokiekkoon ja Pitkästä odotti jo tyhjä maali, mutta Kevin Lankinen venyi upeasti KooKoo-hyökkääjän laukauksen eteen. Ottelun ensimmäinen maali nähtiin ajassa 14:22 ja sen teki näyttävällä yksilösuorituksella IFK-kapteeni Lennart Petrell. Petrell purjehti koko kentän läpi maalintekoon ja laukoi kiekon rystypuolelta häkkiin. IFK:n toinen maali nähtiin avauserän viimeisellä minuutilla, kun Erik Thorell pelasi itsensä vetopaikkaan ja vei tarkalla rannelaukauksella IFK:n 2-0-johtoon. Maali oli IFK:n kultakypärää kantavalle Thorellille liigakauden 12.

Myös toinen erä eteni IFK:n hallinnassa. IFK pyrki paineistamaan aktiivisesti ja KooKoolla oli isoja haasteita varsinkin avauspelaamisessa. Toisessa erässä nähtiin yksi maali. Lähes kahden kuukauden loukkaantumisen jälkeen kokoonpanoon viime viikonloppuna palannut Joonas Rask jatkoi erinomaista virettään viemällä IFK:n 3-0-johtoon. Maalin eteen vapaaksi unohdettu Rask sai hyvän syötön Elias Ulanderilta, harhautti Samu Perhosen ja siirsi kiekon varmasti maaliin. Kauden yhdeksännen liigamaalinsa myötä Raskin maaliputki venyi kolmen ottelun mittaiseksi. Energinen hyökkääjä on tehnyt kolmeen edelliseen otteluun tehot 3+3. KooKoolla oli sauma päästä erän lopussa mukaan peliin ylivoimalla, mutta IFK:n tiiviisti pelannut alivoima hoiti tilanteet Lankisen johdolla.

Pudotuspelipaikasta taisteleva KooKoo haki päätöserässä vimmatusti kavennusmaalia. Kotijoukkueen valmennusjohto reagoi kolmen maalin takaa-ajoasemaan ottamalla maalivahdin pois jo ajassa 52:32, kun KooKoo pelasi ylivoimalla. Kevin Lankinen piti torjunnoillaan maalinsa koskemattomana ja ratkaisevan naulan kouvolalaisten arkkuun iski tyhjään maaliin osunut Vili Sopanen, jolle maali oli liigakauden 12. IFK voitti ottelun lukemin 4-0 ja paranteli asemiaan sarjataulukon viidentenä.

IFK:hon loppukaudeksi siirtynyt hyökkääjä Teemu Tallberg pelasi KooKoota vastaan nelosketjussa yhdessä Micke Åstenin ja Teemu Engbergin kanssa. Energisesti esiintynyt Tallberg jakoi hyviä sekä puhtaita taklauksia ja oli myös useamman kerran lähellä onnistua maalinteossa.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste

Seuraava ottelu: IFK-JYP perjantaina 2.2. kello 18.30 Nordiksella

Osta liput matsiin Ticketmasterista

IFK:n kausikorttilaisille järjestetään perjantaina otteluetkot Nordiksen Brewer’s Streetillä. Kello 17.15 julkaistaan muutama jatkosopimus, joten tule ajoissa mestoille!

Ennakkomyynti Ticketmasterin verkkokaupassa päättyy kaksi tuntia ennen ottelun alkua. Lippuja voi ostaa tämän jälkeen edelleen Ticketmasterin myyntipisteistä sekä Jäähallin lipunmyynnistä. Jäähallin lipunmyynti aukeaa kaksi tuntia ennen ottelun alkua.

Saavu hallille ajoissa ja varaudu turvatarkastuksiin. Helpoimman tavan Nordikselle saapumiseen voit tsekata kätevästi reittioppaasta.