DANA MATSIRAPORTTI: Patrik Carlsson jälleen IFK:n ratkaisijana

IFK-Sport 2-1 VL (0-0, 0-1, 1-0, 1-0)

32:08 0-1 Tomi Körkkö (Filip Riska)
55:42 1-1 VT Ville Varakas (Vili Sopanen)
60:16 2-1 VM Patrik Carlsson (Vili Sopanen)

IFK nousi tiistaina Nordiksella pelatussa ottelussa vaikeuksien kautta voittoon, kun joukkue kaatoi Sportin jatkoajan jälkeen lukemin 2-1. IFK:n kolmen ottelun viikko starttasi siis kahden pisteen voitolla.

Ottelun alku oli IFK:n täydellistä hallintaa ja Sport oli aktiivisesti luistelleen IFK:n kanssa suurissa vaikeuksissa. IFK:n vahvaa alkua kuvastaa hyvin se, että vaasalaiset saivat rakennettua kahdeksan ensimmäisen minuutin aikana vain yhden hyökkäyksen kohti Kevin Lankisen vartioimaa maalia. IFK:n yksi parhaimmista maalipaikoista osui Panu Mieholle, joka nousi kulmasta suoraviivaisesti maalille ja yritti ujuttaa kiekon ohi Sport-maalivahti Jonathan Iilahden. Sportin valmennusjohto reagoi vierailijoiden heikkoon starttiin ja käytti aikalisän jo ajassa 08:08. Sportin parhaat maalipaikat osuivat Antti Kalapudaksen johtamalle ykkösvitjalle, jonka lisäksi nelosketjun Mikko Laine pääsi hyvään maalintekopaikkaan. Erän viimeisellä minuutilla Teemu Engberg tarjoili hyvän tontin takatolpalle Vili Sopaselle, mutta Sopanen ei saanut nostettua kiekkoa ohi Iilahden.

Toisen erän alussa Kevin Lankinen venyi upeasti Sport-kultakypärä Markus Nenosen laukauksen eteen. Sport pääsi ensimmäisen kympin aikana kahdesti ylivoimalle. IFK:n alivoimapelaaminen toimi kuitenkin erinomaisesti. Jälkimmäisen Sport-ylivoiman aikana Jarkko Malinen oli lähellä viedä IFK:n alivoimalla johtoon. Sport siirtyi ottelussa 1-0-johtoon ajassa 32:08, kun Tomi Körkkö seurasi oman laukauksensa ja rusikoi Lankisen suojuksiin jääneen irtokiekon verkkoon. Seuraavaksi IFK pääsi hakemaan maalia ylivoimalla ilman tulosta. Panu Miehon viivalaukaus oli lähellä yllättää Iilahden erän puolivälin jälkeen, jonka lisäksi Juuso Salmi pääsi nousemaan väkevästi Sportin maalille. Kolmanteen erään lähdettiin Sportin 1-0-johdossa.

IFK:lla oli hyvä paikka tasoitukseen heti kolmannen erän alussa, kun Patrik Carlsson oli lähellä ohjata Vili Sopasen laukauksen maaliin. Ajassa 50:00 Nordiksen yleisö villiintyi, kun Elias Ulanderin tarkka viivalaukaus upposi Sport-maaliin. Maali hylättiin maalivahdin häirintänä ja vaikka IFK:n valmennusjohto haastoi tilanteen niin tuomio säilyi ennallaan. Ulanderin liigauran avausmaali jäi näin ollen vielä tekemättä. Seuraavaksi IFK:n maalia tarkistettiin videonauhureilta ajassa 55:42, kun Vili Sopasen laukaus kilahti tolppaan ja kakkoskiekkoon ensimmäisenä ennättänyt Ville Varakas sai lauottua kiekon kohti Sport-maalia. Illan toisen videotarkistuksen jälkeen maali hyväksyttiin ja Varakas tasoitti liigakauden avausmaalillaan lukemiksi 1-1. Lisämaaleja ei nähty, joten ratkaisua lähdettiin hakemaan jatkoajan kautta.

Jatkoaikaa ehdittiin pelata 16 sekuntia, kun huikeassa vireessä oleva Patrik Carlsson räjäytti kotiyleisön tarkalla rannelaukauksellaan. IFK nousi vaikeasta ottelusta huolimatta ottelun ykköstähdeksi valitun ”Purren” kauden kuudennella liigamaalilla 2-1-voittoon.