DANA MATSIRAPORTTI: Patrik Carlsson ratkaisijana – IFK voitti TPS:n

IFK-TPS 2-1 (1-0, 0-0, 1-1)

19:54 1-0 Malinen (Teppo, Thorell)
51:53 1-1 Ekeståhl-Jonsson (Palmu, Virta)
52:12 2-1 Carlsson (Tyrväinen, Sopanen)

IFK ja TPS kohtasivat keskiviikko-iltana kolmatta kertaa tällä kaudella. Nordikselle saapuneet 7218 katsojaa pääsivät todistamaan IFK:n toista peräkkäistä voittoa, kun TPS kaatui maalein 2-1. Odotetun tasaisen ottelun ratkaisu nähtiin vasta päätöserässä.

TPS oli lähellä siirtyä johtoon, kun Ilari Filppula karkasi IFK:n keskialueen kiekonmenetyksen jälkeen läpiajoon. Heti perään Lucas Ekeståhl-Jonsson pääsi laukomaan hyvästä paikasta suoraan syötöstä. Kauden toista liigaotteluaan pelannut Kevin Lankinen torjui kylmän rauhallisesti kummankin TPS-pelaajan maalintekoyritykset. IFK:n ensimmäinen vaarallinen maalipaikka aukeni irtokiekkoon ensimmäisenä ehtineelle Jerry Ahtolalle, jota odotti jo tyhjä maali. Ekeståhl-Jonsson sai viime hetkellä selätettyä Ahtolan nurin ja IFK pääsi ensimmäistä kertaa ylivoimalle. Erän puolivälin jälkeen Vili Sopanen ja Juhani Tyrväinen petasivat huipputontin Patrik Carlssonille, mutta Oskari Setänen venyi ”Purren” laukauksen eteen. Vajaa viisi minuuttia ennen erän päättymistä Patrik Virran rannelaukaus kilahti IFK-maalin tolppaan. IFK siirtyi 1-0–johtoon ajassa 19:54, kun Jarkko Malisen tarkka rannelaukaus upposi TPS-maalin oikeaan alakulmaan. Miihkali Teppo ja Erik Thorell saivat syöttöpisteet Malisen kauden viidenteen liigamaaliin.

IFK pääsi heti toisen erän alussa ylivoimalle, kun Ilari Filppula passitettiin rangaistusaitioon kampituksesta. IFK sai ylivoimakuvion nopeasti kuntoon, mutta TPS-alivoima selvisi Oskari Setäsen johdolla toistamiseen ilman takaiskua. Toinen erä oli kaiken kaikkiaan todella tasainen eikä kummallakaan joukkueella ollut ratkaisevan hyviä maalipaikkoja. TPS sai luotua IFK:n puolustusalueelle muutaman pidemmän hyökkäyksen, mutta hyökkäykset pyörivät kerta toisensa jälkeen kulmissa. Kevin Lankinen torjui toisessa erässä vain kaksi laukausta ja Oskari Setäselle merkittiin kahdeksan torjuntaa.

Kolmannessa erässä TPS:lla oli tuhannen taalan paikka nousta tasoihin, kun maalin edustalle vapaaksi unohdettu Teemu Väyrynen pääsi nokikkain Kevin Lankisen kanssa. Lankinen sai torjuttua Väyrysen laukauksen kilpikädellään ja IFK selvisi vielä tässä vaiheessa säikähdyksellä. TPS nousi tasoihin lopulta ajassa 51:53. Petrus Palmu tarjoili hyvän syötön keskustaan Lucas Ekeståhl-Jonssonille, jonka terävä rannelaukaus yllätti koko ottelussa vain 13 kertaa torjuneen Lankisen. Klassinen maalin jälkeinen vaihto kostautui turkulaisille, kun Patrik Carlsson vei IFK:n uudelleen johtoon 19 sekuntia myöhemmin. Maali oli kolmannessa ottelussa peräkkäin maalinteossa onnistuneelle Carlssonille liigakauden viides. TPS otti lopussa aikalisän ja haki tasoitusta ilman maalivahtia. Lähimmäksi tasoitusmaalia pääsi Tomi Kallio, jonka lyöntilaukaus pomppi jo lähes maaliviivalla. IFK kesti loppuun asti ja voitti TPS:n maalein 2-1. IFK on voittanut joukkueiden kaikki kolme kohtaamista tällä kaudella.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste

IFK pelaa seuraavan ottelun perjantaina Lappeenrannassa, kun joukkue kohtaa SaiPan.

Nordiksella pelataan seuraavan kerran tiistaina 9. tammikuuta ja silloin vastaan luistelee Vaasan Sport. Liput kello 18.30 käynnistyvään matsiin saat Ticketmasterista!