DANA MATSIRAPORTTI: IFK:n voittoputki jatkuu – Ässät kaatui rankkareilla

IFK-Ässät 4-3 VL (1-1, 2-2, 0-0, 0-0, 1-0)

23:40 1-2 Kotkaniemi (Lähteenmäki, Matushkin)
65:00 4-3 VL Thorell

Maalivahtien torjunnat
Engren, IFK 16+6+8+3=33 torjuntaa
Bernard, Ässät 2+9+10+2=23 torjuntaa

IFK ja Ässät kohtasivat kolmatta kertaa tällä kaudella tiistaina Nordiksella pelatussa ottelussa. Tasaisen ottelun ratkaisu nähtiin vasta voittomaalikilpailussa, jonka ratkaisijaksi nousi IFK:n kultakypärä Erik Thorell. Voitto oli IFK:lle neljäs peräkkäinen.

IFK aloitti ottelun vahvasti, mutta erän edetessä hallinta siirtyi IFK-puolustusta hyvin paineistaneelle vierasjoukkueelle. Liigauransa avausmaalia metsästävän Niklas Nordgrenin rannelaukaus kilahti heti ensimmäisessä vaihdossa tolppaan. Avausmaali nähtiin ajassa 08:08, kun Jarkko Malinen vei kauden seitsemännellä liigamaalillaan IFK:n 1-0-johtoon. Vili Sopanen löysi erinomaisella syötöllään maalin edustalle vapaaksi unohdetun Malisen, joka nosti kiekon rystyllä yläpesään. Ässät kuittasi pelin tasoihin reilu pari minuuttia myöhemmin. Jarno Kärki sai maalin kulmalle hyvän syötön kaksinkamppailunsa päädyssä voittaneelta Sami Lähteenmäeltä ja Kärki laukoi kiekon rystyllä ohi Atte Engrenin. Tasoitusmaalin jälkeen Ässät hallitsi kenttätapahtumia ja vain 16 laukausta avauserässä pysäyttäneen Engrenin torjunnat pitivät pelin tasoissa.

Toisessa erässä nähtiin neljä maalia. Ässät sai toiseen erään erinomaisen startin, kun 17-vuotias Jesperi Kotkaniemi vei vierailijat 2-1-johtoon vajaan neljän minuutin pelin jälkeen. IFK pääsi ottelussa ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Tommi Taimi passitettiin rangaistusaitioon kampituksesta. Stadin paras ylivoima räjäytti kotiyleisön ajassa 27:12, kun huippuvireessä viime matseissa esiintynyt Lennart Petrell ohjasi kokoonpanoon paluun tehneen Ryan O’Connorin lämärin maaliin. O’Connorin lisäksi Panu Mieholle merkittiin syöttöpiste Petrellin kauden kahdeksanteen liigamaaliin. IFK pääsi heti perään toistamiseen ylivoimalle, jonka aikana IFK siirtyi 3-2-johtoon. Ylivoimaa jäi pelaamatta yksi sekunti, kun Oliwer Kasken viivalaukaus muutti suuntaa Ässien pelaajasta ja painui Andreas Bernardin selän taakse. IFK:n paras pistemies Erik Thorell ja Juhani Tyrväinen saivat syöttöpisteet Kasken kauden seitsemänteen liigabyyriin. Ässät nousi tasoihin 25 sekuntia ennen erän päättymistä upean kuvion päätteeksi, kun Jarno Kärki pääsi laukomaan kiekon tyhjään maaliin Niko Peltolan esityöstä.

Ässät pääsi heti kolmannen erän alussa ensimmäistä kertaa ylivoimalle, kun Juhani Tyrväiselle tuomittiin kaksiminuuttinen koukkaamisesta. IFK:n alivoima toimi kuitenkin erinomaisesti eikä Ässät saanut ylivoimansa aikana ainuttakaan laukausta kohti Engrenin vartioimaa maalia. Seuraavaksi IFK pääsi ylivoimalle. Ylivoiman aikana Erik Thorell löysi tarkalla syötöllä takatolpalle liikkuneen Tyrväisen, joka ei aivan saanut nostettua kiekkoa Bernardin patjan yli. Ylivoiman jälkeen Ryan O’Connorin viivalaukaus oli lähellä upota maaliin. Kolmannen erän viimeisellä minuutilla Vili Sopanen nousi taitavasti kulmasta maalin eteen, mutta Bernard torjui Sopasen maalintekoyrityksen.

Ottelun ratkaisu siirtyi jatkoajalle. Jatkoajalla ei nähty maaleja, joten edessä oli voittomaalikilpailu. Atte Engren torjui kaikki Ässien laukomat rankkarit ja Niklas Nordgren sekä ottelun ykköstähdeksi valittu Erik Thorell onnistuivat omilla yrityksillään. IFK voitti Ässät voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 4-3.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste

IFK pelaa seuraavan ottelun torstaina, kun sarjakärki Oulun Kärpät saapuu Nordikselle.

Osta liput kello 18.30 käynnistyvään huippukamppailuun Ticketmasterista.

Ennakkomyynti Ticketmasterin verkkokaupassa päättyy kaksi tuntia ennen ottelun alkua. Lippuja voi ostaa tämän jälkeen edelleen Ticketmasterin myyntipisteistä sekä Jäähallin lipunmyynnistä. Jäähallin lipunmyynti aukeaa kaksi tuntia ennen ottelun alkua.