DANA MATSIRAPORTTI: Ylivoima hurjana – IFK:lle viides peräkkäinen voitto

29:02 2-0 YV Sopanen (Heiskanen, Thorell)
57:24 6-0 YV Haataja (Malinen, Rask)

Maalivahtien torjunnat
Lankinen, IFK 8+3+5=16
Laurikainen, JYP 7+12+10=29

IFK oli perjantaina tyly isäntä, kun avainpelaajiaan lepuuttanut JYP vieraili Nordiksella. Nuorella ja kokemattomalla pelaajaryhmällä pelannut JYP jäi täydellisesti IFK:n jalkoihin. IFK jyräsi lopulta ryhdikkään peliesityksen jälkeen selkeään voittoon lukemin 6-0. IFK teki ottelussa peräti viisi ylivoimamaalia. Kevin Lankinen jatkoi erinomaista virettään torjumalla IFK:n maalilla toisen peräkkäisen ja kauden neljännen nollapelinsä. IFK:n voittoputki venyi viiden ottelun mittaiseksi.

IFK aloitti ottelun isännän elkein ja vierasjoukkue JYP oli ottelun alussa vaikeuksissa. IFK teki ottelun avausmaalin alivoimalla, kun JYP-maalivahti Eetu Laurikainen pelasi kiekon kanssa todella huolimattomasti oman maalinsa takana. Tilanteessa hyvin karvannut Vili Sopanen riisti pelivälineen JYP-maalivahdin lavasta ja pelasi kiekon maalin eteen Juhani Tyrväiselle, joka vei kauden 12. liigamaalillaan IFK:n 1-0-johtoon. IFK voitti hyvällä prosentilla kaksinkamppailut ja hallitsi avauserän tapahtumia.

IFK ratkaisi ottelun toisessa erässä tekemällä kolme ylivoimamaalia. IFK pääsi ajassa 27:39 viiden minuutin ylivoimalle, kun JYP-puolustaja Olli Aitola sai 5+20 minuutin pelirangaistuksen korkeasta mailasta. Aitola osui mailallaan Juhani Tyrväistä leukaan, joka palasi kaukaloon pienen paikkailun jälkeen. IFK teki viiden minuutin ylivoimansa aikana kaksi maalia. Ensin avausmaalin syöttänyt Vili Sopanen vei IFK:n 2-0-johtoon ajassa 29:02 ja reilu kolme minuuttia myöhemmin Juha Jääskä ohjasi Teemu Tallbergin syötöstä IFK:n 3-0-johtoon. Maali oli 19-vuotiaalle Jääskälle kauden ensimmäinen ja samalla uran ensimmäinen runkosarjassa. IFK:n 4-0-johtomaalin teki Lennart Petrell, jolle maali oli kauden kymmenes liigamaali.

Juha-Pekka Haataja vei päätöserän alussa IFK:n jälleen ylivoimalla jo viiden maalin karkumatkalle. Haataja leikkasi vasemmalta laidalta keskustaan ja laukoi tarkalla rannelaukauksella kiekon JYP-maalin oikeaan yläkulmaan. Maali oli edellisen kerran 13. joulukuuta KalPaa vastaan maalinteossa onnistuneelle Haatajalle kauden 11. liigamaali. Haataja teki kolmannen erän lopussa illan toisen maalinsa Jarkko Malisen hyvästä syötöstä. IFK voitti ottelun 6-0 ja paranteli asemiaan sarjataulukon viidentenä.

Katso ottelun tilastot ja maalikooste

IFK kohtaa lauantaina kello 17.00 alkavassa vierasottelussa HPK:n. Nordiksella pelataan seuraavan kerran torstaina 8. helmikuuta, kun Mikkelin Jukurit saapuu Stadiin. Liput matsiin saat Ticketmasterista.

Seuraava kotiottelu: IFK – Jukurit torstaina 8.2. kello 18.30 Nordiksella

Osta liput Ticketmasterista

Ennakkomyynti Ticketmasterin verkkokaupassa päättyy kaksi tuntia ennen ottelun alkua. Lippuja voi ostaa tämän jälkeen edelleen Ticketmasterin myyntipisteistä sekä Jäähallin lipunmyynnistä. Jäähallin lipunmyynti aukeaa kaksi tuntia ennen ottelun alkua.

Helpoimman tavan Nordikselle saapumiseen voit tsekata kätevästi reittioppaasta.