live
0-0

Vastuullisuus

HIFK:n vastuullisuustyö koostuu kolmesta näkökulmasta: ympäristövastuullisuus, tasa-arvo ja yhdenvertaisuus sekä yritysvastuullisuus. Tavoitteena on olla mahdollisimman hiilineutraali, ympäristöönsä hyvää sekä euroja tuova, työntekijöilleen ja yhteisölleen hyvä yritys.

HIFK Hockey:n alle kuuluvat miesten ja naisten Liiga-joukkue, juniorijoukkueet sekä hRedsin esports-joukkueet.

Ympäristövastuullisuus

Tavoitteena on olla mahdollisimman hiilineutraali yritys ja jääkiekkojoukkue. Pyrimme löytämään yhdessä kumppaneidemme kanssa tapoja, joilla pienentää hiilijalanjälkeä. Haluamme olla lisäämässä keskustelua sekä tehdä konkreettisia, merkityksellisiä tekoja, joilla voidaan muuttaa suhtautumista ympäristövastuullisemmaksi.

Konkreettisia tekoja

  • HIFK tarjoaa Bättre Folk -jäsenilleen HSL:n AB-vyöhykkeen lipun peliin ja pelistä pois jokaisena Liiga-pelipäivänä. Tutustu Bättre Folk -palveluun täältä
  • HIFK on kompensoinut Compensaten kautta joukkueen kuljetuspäästöt vuodesta 2019. Compensaten kanssa yhdessä löydetään myös tapoja, joilla pienentää jalanjälkeä entisestään.
  • HIFK ja Restel ovat vaihtaneet Helsingin Jäähallin tuopit Sinebrychoffin kanssa yhdessä uusiokäyttöisiin tuoppeihin.
  • HIFK ja Lehtimäki ovat yhdessä sopineet, että joukkueiden kuljetuksissa käytetään polttoainetta, jonka avulla pyritään edelleen pienentämään tulevaa kulutusta.
  • Helsingin Jäähalli, Helen ja HIFK ovat toteuttaneet autojen sähkölatauspisteitä hallille yleisön sekä henkilökunnan käyttöön. HIFK pyrkii edistämään sähkö-ja hybridiautojen hyödyntämistä henkilökunnan käytössä.

Tällä kaudella tulemme keskittymään HIFK:n vastuullisuusryhmän luomiseen sekä junioriyhteisön sekä kannattajayhteisön huomion kiinnittämiseen liikkumisen valintoihin.

Vastuullisuusryhmä koostuu HIFK:n yhteistyöyrityksistä ja toimikausi jokaisella henkilöllä/yrityksellä kestää kaksi vuotta. Tavoitteena on tehdä kerran kaudessa vähintään yksi konkreettinen iso teko yhdessä, jolla pienennetään hiilijalanjälkeä tai tuodaan ympäristövastuullisuuden merkitystä yhä näkyvämmäksi jääkiekkoyhteisössä.

Kannattajayhteisölle ja HIFK:n juniorijoukkueille luodaan peli, jonka tavoitteena on kiinnittää peliin tai treeneihin tulijoiden huomiota liikkumisen valintoihin. Kysymme pelissä saapumistapaa harjoituksiin tai Liiga-otteluihin. Palkintona peliin tulijoille on neljä kertaa kaudessa aitio ruokailuineen. Joukkueet voivat voittaa kauden aikana lippuja Liiga-otteluihin ja pääpalkintona voittaa joukkueelleen ilmaiset kuukauden jäät.

Tulevaisuudessa tulemme kiinnittämään huomiota myös jäähallin lämmitys- ja viilennyskustannuksiin, ruokahävikkiin ja välipaloihin sekä yhä vaikuttavampaan vastuullisuusviestintään.

Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus

Tavoitteena on edelleen vahvistaa ja edistää jääkiekon yhdenvertaisuutta. HIFK on tasa-arvoinen yritys.

Uskomme, että jääkiekko, sen pelaaminen, harrastaminen ja katsominen kuuluvat kaikille sukupuoleen, ihonväriin tai seksuaalisuuteen katsomatta.

Haluamme edistää sitä, että harrastus on mahdollinen kaikille. HIFK pyrkii toteuttamaan joukkueita eri- ikäisille, eri sukupuolen edustajille sekä eritasoisille pelaajille.

Lisäksi pyrimme edistämään sitä, että mahdollisimman moni pystyy harrastamaan lajia niin korkealla tasolla kuin mahdollista. HIFK ja Sinebrychoff toteuttavat yhdessä joka vuosi stipendihaun, jolla mahdollistetaan lajin harrastaminen vähävaraisemmille perheille. Lisäksi HIFK pyrkii tukemaan entisten kapteenien Kippareiden Klubia.

HIFK on turvallinen, syrjinnästä vapaa työpaikka sekä harrastuspaikka.

Kaudella 2021-2022 HIFK aloitti ”Jääkiekko kuuluu kaikille” -jääkiekkojoukkueen 8–18-vuotiaille lapsille ja nuorille, joiden on vamman, sairauden tai muun toimintakyvyn heikentymisen tai sosiaalisen tilanteen vuoksi vaikea osallistua tavanomaiseen joukkueurheiluun. Toiminnan tavoite on hauska yhdessäolo liitettynä urheiluharrastukseen ja liikunnallisten taitojen oppiseen.

HIFK tulee luomaan tulevalla kaudella syrjintä-, kiusaamis- ja esimerkiksi seksuaalisen häirinnän tilanteissa toimintatavan ja ohjeistuksen, miten toimia näissä vaikeissa tilanteissa. Tulemme nojaamaan urheiluyhteisön jo tekemään työhön. Väestöliiton ja suomalaisen urheilukentän Et ole yksin – hanke tarjoaa apua ja palveluita epäasiallista käytöstä urheilun piirissä kohdanneille. Yhteyden voi ottaa myös sivun alalaidassa olevaan seuran yhteyshenkilöön.

Yritysvastuullisuus

HIFK hoitaa talouttaan terveellä ja vastuullisella tavalla. Tavoitteena on mahdollistaa työpaikat. Haluamme myös edistää Helsingin alueen elinvoimaisuutta. Olemme suomalainen työnantaja ja hoidamme velvoitteet sekä vastuut Suomeen.

Haluamme, että kaikkien ääni kuullaan. Pyrimme siihen, että tulevaisuudessa päätöksenteossa ja vaikuttamisessa kuullaan eri-ikäisiä, eri sukupuolta olevia ja eri taustoista tulevia ihmisiä yhteisössämme.

HIFK haluaa maksaa samasta positiosta saman palkan riippumatta sukupuolesta. Palkkaus- ja palkitsemisjärjestelmät ovat samanlaiset eri sukupuolille. Paikkoja täytettäessä huomioidaan haastateltavien moninaisuus.

HIFK haluaa, että työntekijät voivat hyvin. Tätä edistetään vähintään vuosittaisilla kehityskeskusteluilla. Tulemme kehittämään yhteistyössä työterveyden kanssa varhaisen puuttumisen mallin ennaltaehkäisevästi mahdollisiin uupumis- tai työpahoinvointitilanteisiin.

HIFK:N VASTUULLISUUSTYÖ

HIFK:n vastuullisuustyötä johtaa Raakel Koittola raakel.koittola@hifk.fi 0443584522