hREDS Report: Haastamme maan kärjen CS:GO-liigassa

hREDSin tuore CS:GO-joukkue on saanut loistavan alun kohti tavoitettaan. Matka lajin huipulle käy maan suurimpien turnausten kautta.

Helsinki REDS ilmoitti helmikuun puolivälissä lähtevänsä pelaamaan Suomen suosituimmaksi kilpapeliksi tituleerattua CS:GO-peliä. hREDS kiinnitti valmentajakseen ammattilaispelaajana ja yhtenä maan menestyneimpinä esports-valmentajina tunnetun Toni ”toNppa” Luhtapuron.

Luhtapuro valmensi ennen nykyistä pestiään HAVUn Counter Strike: Global Offensive -joukkuetta.

Kilpailukykyinen rosteri

Luhtapuron ensimmäinen ja joukkueen uskottavuuden kannalta tärkein työ oli rakentaa kilpailukykyinen rosteri.

– Tavoitteenamme oli rakentaa hyvä sekoitus nuoruutta ja kokemusta, Luhtapuro kertoo.

– Uskon, että onnistuimme tässä kiinnittämällä viisi todella lahjakasta pelaajaa. Tässä joukkueessa on potentiaalia kehittyä maailmanluokan joukkueeksi.

hREDSin CS:GO-joukkueessa pelaavat Kristo “r0tta” LindforsEetu “eDi” AstikainenJarkko ”spargo” RahjaVerneri ”BONA” Junkala ja Pasi ”VORMISTO” Koskinen. 26-vuotias Koskinen edustaa valmentaja Luhtapuron ohella kokemusta joukkueessa.

– On aina hienoa olla mukana rakentamassa uutta ja olla omalta osaltani vahvistamassa ja kehittämässä Suomen CS:GO-skeneä, Luhtapuro sanoo.

Taival käyntiin voitoilla

hREDSin CS:GO-joukkue pelaa parhaillaan FEL:n (Finnish Esports League) Counter-Strike: Global Offensive -pelin korkeimman sarjatason liigaa. CS-liigan kuudes sarjakausi pelataan aikavälillä 4.3.-5.5.2019.

Liiga huipentuu kesäkuussa Helsingissä pelattavaan OMEN by HP -loppuotteluun. Otteluita lähetetään suorana ja suomeksi selostettuna Elisa Viihteessä ja Elisa Viihde Sportin Twitch-kanavalla.

Palkintorahaa liigassa jaetaan yhteensä 20 000 euroa. Voittaja korjaa puolet koko potista.

hREDS on aloittanut liigan kolmella voitolla. Maaliskuussa ovat kaatuneet Menace puhtaasti 2–0 sekä  Cosa Nostra ja Feniks Esports samoin lukemin.

– Joukkueen pelit ovat alkaneet mallikkaasti. Toki tasoamme ei ole vielä toden teolla testattu, sillä emme ole kohdanneet liigan kovimpia joukkueita, kertoo joukkueen manageri Christer Kasurinen.

– Pelit Havu Gamingia ja SJ Gamingia vastaan tulevat kertomaan meidän tämän hetkisen tasomme.

hREDS kohtaa Havun sunnuntaina 31. maaliskuuta. Matsia voit seurata Elisa Viihteestä.

Telia Esports Series

Helsinki REDS osallistuu Telia Esports Series CS:GO turnaukseen. Ensimmäisen kauden karsinnat on saatu päätökseen ja sarja Suomen kahdeksan kovimman joukkueen välillä käynnistyy 26.4.2019.

hREDS osallistuu sarjaan ENCEn ja SJ Gamingin ohella kutsuvierasjoukkueena, eikä siis joutunut karsimaan pääsystä liigaan.

– Sarja tulee olemaan hyvin mielenkiintoinen jo pelkästää tuotantokoostaan johtuen. Suomessa ei ole koskaan aiemmin järjestetty näin suurta liigaa, johon kuka tahansa voi karsia, GM Kasurinen sanoo.

– Sarjan mielenkiintoa nostaa myös ENCE Esportsin mukanaan tuoma näkyvyys. ENCE on tällä hetkellä laajasti seurattu joukkue niin Suomessa kuin kansainvälisestikin.

Sarjan jokaisessa ottelussa on jaossa palkintorahaa yhteensä 40 000 euroa. Yksittäisen ottelun voitosta joukkue kuittaa 500 euroa ja tappiostakin 100 euroa. Koko turnauksen voittajan kassaan kilahtaa 14 000 euroa. Kakkonen ansaitsee 7 000 euroa ja kolmas 2 200 euroa.

– Tavoitteemme on olla kolmen parhaan joukossa sekä Telia- että FEL-sarjassa. Olemmeko ensimmäisiä, toisia vai kolmansia – sen aika näyttää, Kasurinen veistelee.

Telia-sarjan voittaja selviää 7. kesäkuuta.

Näytä kaikki uutiset