Futiskausi käynnistyy viikonloppuna – ”HIFK yksinkertaisesti tuntui oikealta”

play

HIFK:n kausi käynnistyy Suomen Cupin ottelulla Honkaa vastaan lauantaina 25. tammikuuta.

Nousujohteisesti edellisen kauden päättänyt HIFK Fotboll on vahvistunut alkavalle Veikkausliigakaudelle. Joukkue on tehnyt uusia pelaajasopimuksia ja yksi jo varhaassa vaiheessa Stadiin kiinnitetty pelaaja on 24-vuotias toppari Joel Mero.

Mero oli joukkuekavereidensa kanssa saapunut Nordikselle seuraamaan keskiviikon Ässät-matsia ja tapaamaan yhteisön jäseniä. HIFK TV käytti tilaisuuden hyväksi ja otti herrasmieheltä kommentit alkavan kauden alla.

– Kolmatta viikkoa joukkueen kanssa mennään ja meininki on ollut hyvää, Mero kertoo.

– Lauantaina pelaamme Suomen Cupia ja silloin nähdään missä pelillisesti uuden jengin kanssa mennään.

HIFK pelaa lauantai-iltapäivällä Espoossa Honkaa vastaan. Vaikka tammikuu lähestyy loppuaan, pystytään matsi pelaamaan ulkona luonnonnurmella.

– Se on kauden ensimmäinen virallinen matsi ja varmasti tulee olemaan vielä vähän hakemista molemmilla joukkueilla. Cup on lyhin reitti Eurooppaan niin jokainen matsi on iso ja tottakai voittoa lähdetään hakemaan.

Kovaääninen faniryhmä

Lahtelaissyntyisellä Merolla on 75 Veikkausliigamatsia vyöllään ja stadilaisnippu on vastustajana ennestään tuttu seura.

– HIFK ei ole koskaan ollut helppo vastus. Se on aina ollut kovaa taisteleva jengi ja on mielenkiintoista tulla nyt mukaan siihen. HIFK:lla on ehdottomasti kovaäänisin kannattajaryhmä ja odotan innolla, että pääsen itse nauttimaan siitä.

Urallaan myös saksalaista Borussia Mönchengladbachin organisaatiota edustanut Mero siirtyi Stadiin Seinäjoelta SJK:n riveistä. Eri vaihtoehdoista HIFK oli mieluisin valinta seuraavaksi askeleeksi miehen polulla.

– Itseasiassa se oli aika helppo valinta. HIFK osoitti aikaisessa vaiheessa kiinnostusta minuun ja syksyllä sitten kirjoitin sopimuksen. Sitä on vaikea selittää, mutta se vaan tuntui oikealta.

Tsekkaa koko haastattelu videolta!

Näytä kaikki uutiset