logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Westpro viikkoraportti: Tulevan kauden teemat ja tavoitteet

Juniori-ikäluokkien vastuuvalmentajat kertovat ensi kauden teemoistaan.

HIFK julkaisi maanantaina vanhimpien juniori-ikäluokkien tulevan kauden valmennusryhmät.

Pääkaupunkiseudulla juniorikiekkoilun kilpailutoiminta on ollut tauolla viime vuoden lopusta lähtien ja joukkueissa katseet on käännetty jo tulevaan.

Mitä koutsien työpöydällä on juuri nyt? Millaisilla teemoilla tulevaan kauteen lähdetään ja mitä kulunut poikkeuksellisen haastava vuosi on opettanut?

Kysyimme ikäluokkajoukkueiden vastuuvalmentajilta:

 

U20, Kollit, Joni Töykkälä

– Lähinnä nyt on paljon suunnittelua. Suunnitelmatkin menee sen mukaan, mitä rajoituksia on voimassa. Eli erilaisia suunnitelmia täytyy olla useita.

– Aika paljon tällä hetkellä valmennusryhmän kanssa nostetaan uusia ideoita esiin ja mutustellaan niitä. Tarkoitus ei kuitenkaan ole lähteä keksimään jääkiekko uudestaan. Tällä hetkellä sovimme myös treenipelejä syksylle ja loppukesäksi.

Teemat ja tavoitteet

– Meillä tulee olemaan erittäin nuori ryhmä Kolleissa. Isot tavoitteet on siinä, että pystytään auttamaan poikia kehittymään. Luodaan sitä tukeva ilmapiiri ja viedään päivittäinen duuni sille tasolle, että kehittyminen arjessa olisi mahdollisimman tehokasta. Tulokset tulevat sitten sen mukana.

Mitä kulunut vuosi on opettanut?

– Paljonkin. Ehkä itselleni ja pojille on päällimmäiseksi mieleen jäänyt, että on parasta keskittyä niihin asioihin, mihin voi itse vaikuttaa. Muiden asioiden kanssa on elettävä.

– On ollut hienoa nähdä kaikista se arvostus pelkästään siihen, että saadaan ylipäätään olla hallilla. Innostus on ollut aivan eri luokkaa kuin ennen pandemiaa. Toivon, että se tunne kantaa pitkään, ja haluan muistuttaa jätkille, että ne päivät, kun siellä hallilla ollaan, niistä kannattaa nauttia.

 

U18 SM, Joni Petrell

– Työpöydällä on just nyt päättynyt kausi Gherdëinassa Italiassa, jossa saavutimme seurahistorian ensimmäiset Alppiliigan pudotuspelit, joten siitä jäi hyvä fiilis.

– Nyt sitten pikku breikin jälkeen sata lasissa HIFK:n hommiin, josta olen erittäin ylpeä ja täynnä motivaatiota.

Teemat ja tavoitteet

– Tarkemmat teesit tehdään myöhemmin yhdessä, mutta päätarkoituksena on se, että pelaajat kehittyy ja hallille on aina kiva tulla. Itse olen myös innoissani saadessani toimia muiden koutsien kanssa yhteistyössä.

Mitä kulunut vuosi on opettanut?

– Paljonkin. Arvostan tilaisuutta valmentaa, sillä joulukuun lopussa Joensuussa koko porukka lomautettiin. Tammikuun lopulla sain mahdollisuuden lähteä Italiaan, kun Mestiksen jatkosta ei ollut tietoa. Oma kokemukseni Italiassa oli hieno, mutta toivon, että Joensuu kairaa Mestiksen. Molemmissa paikoissa oli hienoa toimia.

–  Tulevaisuuteen ehkä tarttui sellainen, että valmenna sellaisena kuin olet. Kielellä ei ole väliä, ihmisellä on.

 

U18 Akatemia, Petri Kokko

– Kauden suunnittelu etenee odotetusti ja pelaajatkin alkavat olla jo tiedossa. Joukkue tulee rakentumaan pääsääntöisesti seuran omista pelaajista.

– Mahtavilla fiiliksillä edetään kohti tulevaa kautta. Tiedostamme tilanteen, että saadaan olla luomassa jotain uutta seuraan ja sen pelaajapolkuun.

Teemat ja tavoitteet

– Tulevan kauden tavoitteet ovat ehdottomasti yksilöiden kehittäminen ja nousta yksi sarjaporras ylemmäksi.

Mitä kulunut vuosi on opettanut?

– Korona on aiheuttanut sen, että yksilöiden valmennus on korostunut entisestään. Pidämme jo kolmatta omatoimijaksoa tällä kaudella. Erittäin rankkoja aikoja nuorille urheilijoille. Normiarkeen pääseminen on ehkä joukkueen suurin toive tähän kevääseen.

 

U16 SM, Ville Wacklin

– Tällä hetkellä työpöytä täyttyy ensi kauden suunnittelemisesta. On hienoa viedä tämä parin vuoden projekti loppuun.

Teemat ja tavoitteet

– Isona teemana on viedä pelaajia eteenpäin ihmisinä ja urheilijoina.

Mitä kulunut vuosi on opettanut?

– Kuluva vuosi on opettanut, että pitää elää hetkessä ja, että kaikkiin asioihin ei voi itse vaikuttaa. Terveys on tärkein kaikista.

Näytä kaikki uutiset