logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

TIEDOTE: Valmennustiimit HIFK:n junioreihin kaudelle 2021-2022

HIFK sai U18-ikäluokkaan myös akatemiajoukkueen.

Valmennustiimit HIFK:n junioreiden vanhimpiin ikäluokkiin kaudelle 2021-2022 on nimetty.

– Ensinnäkin olen erittäin iloinen, että Kollien vastuuvalmentaja saatiin seuran sisältä, HIFK:n junioreiden kehitysjohtaja Simo Mälkiä kertoo.

Mälkiä viittaa U20-joukkueen ensikauden päävalmentajaan Joni Töykkälään. Töykkälä valmensi HIFK:n U16-joukkuetta kausilla 2015-2019 ja toimi kaksi viimeisintä kautta U18-joukkueen vastuuvalmentajana.

– Meille on rakentunut selkeä valmentajapolku junnuihin. Aiemmin sitä ovat kulkeneet mm. Kari Kalto ja Kimmo Kuhta.

Kyseistä valmentajapolkua kulkemaan lähtee myös U18 SM-joukkueen uusi vastuuvalmentaja Joni Petrell. Miesten Liigasta, Mestiksestä ja Suomisarjasta usean vuoden valmennuskokemuksen omaava 43-vuotias Petrell valmensi viime kaudella Joensuun Kiekkopoikia sekä juuri kautensa päättänyttä italialaista Alps Hockey Leaguessa pelaavaa Gherdëinaa.

– U18-joukkueeseen meillä oli mukana useampi hyvä koutsi seuran ulkopuolelta. Mielestämme saimme kiinnitettyä parhaan. Petrell on ikäisekseen kokenut ammattivalmentaja, joka näkee myös sen polun ja kokee, että tämä kehittää myös häntä parhaiten.

Seuran juniorityön kannalta merkittävä uutinen on U18-ikäluokkaan alkavaksi kaudeksi perustettu akatemiajoukkue. U18 Akatemia aloittaa kautensa ikäluokan Mestiksestä.

– U18 Akatemia on iso ja tärkeä uudistus koko seuran juniorityölle. Uusi joukkue mahdollistaa pelaajakehityksen aivan uudella tavalla. Aiemmin olemme joutuneet arvioimaan jo 15-vuotiaiden kohdalla kenestä mahdollisesti tulee ammattilaisia. Siinä seuralla on ollut pieni ongelma ja nyt siihen on tehty hyvä ratkaisu. Meillä on nyt ensimmäistä kertaa U18-ikäluokassa kaksi jengiä, ja kun saadaan kaikki U16-ikäiset jäämään omaan seuraan, niin saamme ikäluokkaan myös todella kovan kakkosjengin.

– Uudistus mahdollistaa myös pelaajien hypätä entistä paremmin sisään junnusysteemiin. Akatemiajoukkue tulee olemaan päivittäisessä yhteistyössä ykkösjoukkueen kanssa ja treenaa niinikään Nordiksella. Aiemmin olemme joutuneet kaventamaan ikäluokkaa liian aikaisessa vaiheessa. Nyt meidän ei tarvitse ennustaa, vaan voimme rauhassa seurata pelaajien kehittymistä, Mälkiä iloitsee.

U18 Akatemiajoukkueen vastuuvalmentajana toimii viime kaudella HIFK:n U17-joukkuetta valmentanut Petri Kokko. Valmennustiimiin kuuluu myös vuosi sitten HIFK:ssa pelaajana Liigauransa päättänyt Thomas Nykopp.

 

U20 Kollit
Vastuuvalmentaja Joni Töykkälä
Valmentaja Markus Nordlund
Maalivahtivalmentaja Joonas Hallikainen
U18 SM
Vastuuvalmentaja Joni Petrell
Valmentaja Mika Kero
Maalivahtivalmentaja Janne Laine
U18 Akatemia
Vastuuvalmentaja Petri Kokko
Valmentaja Jonne Sinivuori
Valmentaja Thomas Nykopp
Maalivahtivalmentaja Jani Koskelin

 

Näytä kaikki uutiset