logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Henkilökuva: Jesse Saarinen tuo tehoja ja vauhtia hyökkäykseen

Jesse Saarinen teki viime kaudella uuden yhden kauden piste-ennätyksensä Liigassa. Nyt tuulennopea laitahyökkääjä haluaa parantaa siitä.

IFK teki ison kaappauksen keväällä, kun joukkue kiinnitti Liigan viime kauden yhdeksänneksi tehokkaimman pelaajan. Sarjan toiseksi eniten syöttöpisteitä merkkauttanut Jesse Saarinen juonii stadilaisten hyökkäyksessä seuraavat kaksi kautta.

Tottunut loistamaan

Heinäkuussa 33 vuotta täyttänyt Saarinen pelaa uransa parasta kiekkoa. Viime kaudella Pelicansissa syntyi uusi yhden kauden piste-ennätys 14+35=49.

– Viime kausi oli hyvä, mutta ikinä ei tule kahta samanlaista, Saarinen nöyristelee.

Kommentistaan huolimatta 16. Liigakauteensa valmistautuva lahtelainen on monesti löytänyt nimensä kausien päätyttyä joukkueensa parhaiden pistemiesten joukosta. Viime kaudella Saarinen oli Pelicansin toiseksi tehokkain ja sitä edeltäneellä kaudella tehokkain yhdessä Iikka Kangasniemen kanssa. Sisäisen pörssin voitto on irronnut myös HPK:ssa sekä SaiPa:ssa.

Kiekkoreippaan kasvatti on edustanut Liigassa edellä mainittujen seurojen lisäksi myös Kärppiä kaudella 2016-17. Kauden 2015-16 Saarinen kiekkoili KHL:ssa kroatialaisen Medvescak Zagrebin riveissä ja 54:ssa matsissa syntyi tehot 7+19.

Juonikas voimapesä

15 kautta ja 672 runkosarjaottelua Liigassa 33-vuotiaana on kova meriitti. Aktiivipelaajista ainoastaan kahdeksalla on Saarista enemmän pelattuja otteluita ja he kaikki ovat vähintään kolme vuotta vanhempia. Näistä 39-vuotias Markus Kankaanperä on omilla luvuillaan 1018:lla pelatulla runkosarjamatsilla.

Kausiensa aikana Saarinen on solminut lukemattomia ystävyyssuhteita ja ensi kauden IFK:ssa pelaa vanhoja joukkuekavereita.

– Aika paljon täällä on tuttuja kavereita vanhoista seuroista.

Pelicansissa samaan aikaan pelasivat Iikka Kangasniemi ja Saarisen lailla täksi kaudeksi Stadiin tullut Mikko Kousa. HPK:ssa Saarinen pelasi kaudet 2012-15 ja niiltä ajoilta ennestään tuttuja ovat Otto Paajanen, Jere Sallinen, Frans Tuohimaa sekä Aleksi Laakso.

Tämän kauden ensimmäisistä joukkuetreeneistä lähtien IFK:n mukana ollut Saarinen on pidetty joukkuekaveri. Vastustajan kannalta 174-senttinen voimapesä on kuitenkin parhaimmillaan ärsyttävä ja vaarallinen.

– Uskon, että minut on hankittu tänne vahvuuksieni vuoksi. Nautin siitä, että pystyn luomaan ja tuottamaan hyökkäyspäässä.

Viime kauden joukkueensa pudotuspelien paras pistemies (4+1 kuudessa ottelussa) on erittäin nopea luistelija, jonka teränkäyttö on huippuluokkaa. Laitahyökkääjän laukaus lähtee nopeasti ja maalin edestä 83-kiloista miestä on matalan painopisteensä vuoksi hankala siirtää sääntöjen puitteissa. Saarisen suurimpia vahvuuksia on pelintekeminen ja sen ennalta arvaamattomuus.

– Sellaista juonikkuutta hyökkäyspäähän minun täytyy pystyä tuomaan.

Luvassa uran paras kausi

Omatoiminen harjoitusjakso alkaa olla takanapäin ja paluu jäälle ja joukkueen pariin lähestyy.

– Ainahan se on mukavaa päästä takaisin varsinaisen lajin pariin.

Henkilökohtaisesti erinomaisen viime kauden päätteeksi pääsee Saarinen aloittamaan uuden kauden uudessa seurassa. Vaikka syyskuussa alkava kausi on jo mielessä, tiedostaa kokenut hyökkääjä kesäharjoittelun merkityksen.

– Kesä on aina paikka kehittää itseään. Heikkouksia on varmasti ja niitä pystyy kiriä kesällä kiinni. Uran aikana kesäharjoittelu voi tietyllä tapaa muuttua, mutta kuntoa on tärkeää pitää yllä. Isoin asia on kuitenkin, että pystyy parantamaan siitä, mihin edellisen kauden päätyttyä jäi.

Näe Jesse Saarinen ja IFK:n joukkue Nordiksella koko kauden ajan ja varmista kausikorttisi nyt!

Jesse Saarinen

Näytä kaikki uutiset