logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Kuntopuntarin kärjet vastassa – ”Nyt on aika nauttia”

play

IFK:lla on viikonloppuna kaksi isoa matsia. Perjantaina pelataan Raumalla Lukkoa vastaan ja lauantaina kotiyleisön edessä vastassa on Ilves.

Viikonloppuna IFK:lla on vastassa kaksi kovakuntoista joukkuetta. Lukko sekä Ilves ovat kummatkin jääneet ainoastaan kertaalleen pisteittä helmikuun aikana. Perjantain vastus Lukko jäi pisteittä TPS:aa vastaan kuun puolivälissä ja Ilves hävisi viime viikolla Tapparalle 1–3.

IFK:n helmikuun tilasto on identtinen: ainoastaan kerran on jääty ilman sarjapisteitä. Kyseinen matsi pelattiin sarjakärki Kärppiä vastaan.

Viiden edellisen ottelun kuntopuntarissa IFK, Lukko sekä Ilves löytyvät kaikki varsin korkealta.

Vahva debyyttikausi

Debyyttikauttaan Liigassa pelaava Anton Lundell iloitsee joukkueensa nykyvireestä. 31 ottelua pelannut 17-vuotias sentteri on tehnyt tulokkaalle varsin mukavat tehot 8+8=16. Joukkueen saavutukset nousevat kuitenkin nuoren miehen ajatusmaailmassa korkeammalle kuin omat.

– Tottakai sitä aina haluaa voittaa. Nyt olemme päässeet oikealle polulle ja saaneet voittoja, listaa Lundell debyyttikauden onnistumisia.

– Pelit käy vähiin ja nyt on aika nauttia ja laittaa kaikkensa likoon.

Lundell on pelannut ikäänsä peilaten äärimmäisen tasaista ja kypsää kautta. Suurin muutos tilastollisesti näkyy nuorukaisen aloitusprosentissa. Lokakuussa, joka oli Lundellin ensimmäinen ehjä kuukausi, oli miehen aloitusprosentti vaatimaton 41,76. Prosentti on noussut jokaisena kuukautena ja tammikuussa se oli jo komea 61,27%. Helmikuussa Lundell on kauhonut aloituksia omilleen prosentilla 62,08.

– Alkukaudesta oli vaikeampaa ja tuntui, että vastassa oli vahvempia aloittajia. Kyllä olen keskittynyt niiden treenaamiseen ja olen koko ajan saanut paremmin ja paremmin kairattua aloituksia omille.

Panostusta nuoriin

Helmikuun alussa IFK:n valmennustiimi vahvistui, kun A-nuorten päävalmentaja Kari Kalto liittyi edustusjoukkueen valmennukseen. Tänäänkin Nordiksella aamujäällä Kalto harjoitti ennen kaikkea joukkueen nuoria pelaajia.

– Kari on tuttu kaveri ja hän antaa hyviä vinkkejä peliin. Jos pelistä jää parannettavaa, niin käymme niitä asioita läpi. Kyllä hän on auttanut minua paljon.

Lundellin laidoilla on viime aikoina pelannut työmyyrä Jasse Ikonen sekä äärimmäisen taitava Sakari Salminen.

– Meillä on hyvä kolmikko – siinä on vähän kaikkea. ”Sakke” on taitava pelaaja, joka pystyy antamaan hyviä syöttöjä. Jasse on kova tekemään hommia ja saa meille sitä kautta kiekkoja. Mielestäni se on toimiva trio, kertoi Lundell.

Pe 1.3. Lukko – IFK

La 2.3. IFK – Ilves, liput Ticketmasterista!

Anton LundellKuntopuntarin kärjet vastassa – ”Nyt on aika nauttia”

Näytä kaikki uutiset