”Parempaa jääkiekkofestivaalia saa hakea!”

Entinen IFK-puolustaja Otto Honkaheimo valmistautuu Pitsiturnaukseen – tällä kertaa katsojana.

Pitsiturnaus on enemmän kuin tuttu tapahtuma raumalaiselle Otto Honkaheimolle, joka pelasi IFK:ssa kauden 2014–2015. Pelaajauransa kaksi vuotta sitten päättänyt ex-puolustaja on perjantainakin paikalla, kun kiekko putoaa Äijänsuolla jäähän, mutta tällä kertaa katsojana.

HIFK:n media tarttui puhelimeen ja tavoitti torstai-iltana terassiaan siivoamassa olleen Honkaheimon.

– Pelaajana taisin olla mukana 11 kertaa ja nyt on edessä kolmas kerta katsojana.

Honkaheimo on nähnyt turnauksen kehittymisen ensin kaukalosta ja nyt paikallisen liike-elämän näkökulmasta. Honkaheimo on pelaajauransa jälkeen työskennellyt OP Financial Groupissa vakuutusasiamiehenä.

– Aikoinaan Pitsiturnaus oli tapahtuma, jossa yksikään joukkueiden konkareista ei olisi halunnut pelata. Me nuoret taas mentiin innoissaan näyttämään, miten paljon ollaan edelliskauden jälkeen kehitytty. Ja siellä tapeltiin aina, Pitsiturnaus oli kuuluisa siitä.

– Nykyään turnauksen taso on noussut valovuoden takavuosista, kun kaikki joukkueet ovat jäällä myös kesällä. Aikoinaan ennen turnausta oli oltu jäällä vain pari päivää ja sai varoa, ettei heti tule loukkaantumisia.

Yksi asia on ja pysyy: Katsomo on täynnä vuodesta toiseen ja ihmiset viihtyvät. Perinteinen Lukon ja Ässien välinen ottelu alkaa kello 10.15 ja silloin halli on ääriään myöten täynnä. Turnauksella onkin taloudellista merkitystä järjestävälle seuralle. Silloin paitsi tuotetaan viihdettä kotiyleisölle, mutta myös valetaan peruskivi koko kauden kotipeleille.

– Lukolle se on yksi kauden tärkeimmistä päivistä. Silloin joukkue tekee yleisölle ensivaikutelman itsestään.

Pitsiturnaus on läjä harjoituspelejä tungettuna yhteen päivään, mutta se on kiistämättä mielenkiintoinen tapahtuma ja yksiselitteisesti kuuluu kauden jääkiekkokalenteriin. Jokainen halliin astuva viihtyy siellä aamusta iltaan.

– Katsojan näkökulmasta tuota parempaa jääkiekkofestivaalia saa hakea. Toki, jos ei ole koskaan ollut turnauksessa paikan päällä, niin ei ole hajuakaan siitä, mistä puhun. Se juttu pitää kokea paikan päällä!

IFK aloittaa pelinsä kello 12.45 Ässiä vastaan. Telia TV lähettää koko turnauksen suorana.

Lue lisää:

Pikkarainen: Enemmän intoa kuin järkeä

Joonas Lyytinen on Pitsiturnauksen ensikertalainen – ”Olen kuullut paljon”

Katso otteluohjelma tästä!

Näytä kaikki uutiset