SVEA Matsiraportti: IFK ei onnistunut kaatamaan Tapparaa

IFK – Tappara 1–2 (0–0, 0–2, 1–0)

IFK pelasi viikon toisen matsinsa Nordiksella Tapparaa vastaan. Suvereenisti sarjan kärjessä ollut tamperelaisnippu kairasi jo kahdeksannen peräkkäisen voittonsa Liigassa. IFK joutui taipumaan himassaan lukemin 1–2.

Kovaa päälle

Stadilaiset painoivat kovaa heti alusta lähtien ja tänään 30-vuotisbileitään juhlinut HIFK Fan Club johti yleisöä komeaan kannatukseen läpi ottelun.

Pelin painopiste oli suurimman osan matsista vierasjoukkueen päädyssä, mistä kielivät myös maalivahtien torjunnat. Tapparan kassari joutui venymään peräti 41 kertaa kiekon tielle, kun Frans Tuohimaa otti maalillaan 14 torjuntaa.

Tappara onnistui tänään paikoistaan IFK:ta paremmalla prosentilla. Sinisissä peliasuissa pelannut vierasjoukkue teki toisessa erässä kaksi maalia – ensimmäisen alivoimalla ja toisen ylivoimalla.

Stadilaiset painoivat pelin kolmannessakin erässä vastustajan päätyyn ja onnistuivat maalinteossa illan viidennessä ylivoimassaan. Sebastian Dyk sai kiekon avopaikkaan Tappara-vahdin torjunnasta ja ruotsalaishyökkääjä ampui kauden toisen osumansa.

Loppukiri ei tuottanut enempää maaleja eikä IFK:sta tullut ensimmäistä joukkuetta, joka tällä kaudella Tapparan onnistuu Liigassa voittamaan.

Ottelun tilastot löytyvät Liigan sivuilta.

IFK skulaa seuraavan matsinsa ensi viikon perjantaina 4. lokakuuta Pelicansia vastaan Nordiksella. Liput matsiin Ticketmasterista!