logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Jeremy Dehner saapui tuttuun organisaatioon – ”Vaikeinta oli pakata kamat ja päästä matkaan”

play

Jeremy Dehner kehuu nuoria suomalaisia huippulahjakkuuksia.

HIFK julkaisi yhdysvaltalaispakki Jeremy Dehnerin pelaajasopimuksen viime perjantaina 14. helmikuuta. Kokenut 32-vuotias puolustaja tuli Stadiin loppukauden mittaisella sopimuksella ECHL-sarjasta ja Florida Everbladesin joukkueesta.

– Tuntuu aika hullulta olla takaisin Helsingissä, Dehner kertoo.

– Aloitin aikoinaan ammattilaisurani täällä.

Perjantaina maahan saapunut Dehner pääsi tänään maanantaina ottamaan tuntumaa Nordiksen jäähän.

– Olen ehtinyt olla pari päivää täällä ja tänään pääsin ensimmäistä kertaa jäälle. Tuntuu hyvältä saada hiki päälle ja päästä luistelemaan. Aikaero tosin tuntuu vielä. Ottaa muutaman päivän ennen kuin kroppa taas tottuu.

Jenkkipakki pelasi neljä kautta Liigaa kausilla 2010-2014 ennen siirtymistään Saksan pääsarjaan DEL:iin EHC Münchenin riveihin.

– Olen ollut onnekas päästessäni pelaamaan isoissa kaupungeissa. Saksassa on paljon ulkomaalaisia joukkueissa ja oli mukavaa, kun perheeni pääsi viettämään aikaa myös pohjois-amerikkalaisten kanssa. Viihdyin siellä hyvin, mutta on hienoa olla takaisin täällä.

Viiden Saksassa vietetyn vuoden jälkeen Dehner palasi kotimaahansa Yhdysvaltoihin, missä aloitti lätkäkauden Floridan auringon alla.

– Nautin yksinkertaisesti pelaamisesta ensimmäistä kertaa ammattilaisena Pohjois-Amerikassa. Kun mahdollisuus päästä tänne kävi ilmi, halusin tarttua siihen. Olen kuullut paljon hyvää HIFK:n organisaatiosta ja tiesin tämän olevan huippupaikka. Tunsin kaupungin entuudestaan ja olen urani aikana pelannut monesti HIFK:ta vastaan. Tiesin, että täällä on joka vuosi kova jengi kasassa ja joka ilta kamppaillaan kovaa. Päätös tulla tänne oli lopulta todella helppo. Vaikeinta oli pakata kamat ja päästä matkaan.

Vielä uusiin joukkuekavereihinsa tuttavuutta tekevä Dehner ei kiirehdi pelaamisen suhteen.

– Katsomme tilannetta päivä kerrallaan. Tänään pääsin jäälle ja huomenna pääsen tutustumaan paremmin joukkueeseen ja pelisysteemiin.

Dehner pelasi Liigaa viimeksi kuusi vuotta sitten. Mies kertoo sittemmin kasvaneensa pelaajana ja haluavansa tuoda kokemusta ja esimerkkiä joukkueeseen.

– Olen nykyään viisaampi ja itsevarmempi pelaaja. Liikun edelleen hyvin ja pelaan tunnollisesti. Olen vuosien aikana oppinut lukemaan peliä paremmin ja sitä kautta tekemään järkevämpiä ratkaisuja kiekon kanssa.

– Haluan myös olla esimerkkinä nuoremmille pelaajille. Yksi tämän maan hienoimpia asioita on se, kuinka paljon nuoria huippulahjakkuuksia täältä tulee. Haluan osoittaa heille, että tekemällä duunia ja oikeita valintoja voi saada pitkän uran aikaiseksi.

Jeremy Dehner saapui tuttuun organisaatioon – ”Vaikeinta oli pakata kamat ja päästä matkaan”

Näytä kaikki uutiset