SVEA Matsiraportti: Pitää nostaa hattua joukkueelle

HIFK–Ilves 4 – 0 (0-0, 2-0, 2-0)

HIFK:n matsiviikko käynnistyi keskiviikkona Nordiksella Ilvestä vastaan. Stadilaiset lähtivät haastamaan sarjakolmosta ennakkoluulottomasti, kuten himassa kuuluukin.

Toisen erän jatkuva paneistus tuotti tulosta, eikä Ilves enää vertynyt varteenotettavaan takaa-ajoon. Loppulukemat 4–0 toivat toivotunlaisen startin kovaan viikkoon.

Loistava toinen erä

Ottelun ensimmäinen erä oli maaliton ja matsin tasaisin. Taklauksia ja tunnetta kentällä riitti, mutta kahta rangaistusta enempää ei tilastomerkintöjä avauserässä kirjattu.

Toisen erän kiekonhallinta tuotti kaksi osumaa puolentoista minuutin sisään.

Ensin Sebastian Dyk iski Jesse Saarisen upeasta esityöstä ottelun avausmaalin ja hetkeä myöhemmin Jere Sallinen vei kotijoukkueen kahden maalin karkumatkalle.

Kolmanteen erään HIFK sai loistavan alun. Ilvekselle vihellettiin jäähy 30 sekunnin pelin jälkeen ja stadilaiset käyttivät erikoistilanteen hyväkseen. Vierasjoukkue ehti juuri täysilukuiseksi, kun Mikko Kousan viivaveto upposi maskin takaa vastustajan verkkoon.

Loppunumerot 4–0 viimeisteli Micke Åsten tyhjään maaliin kaksi minuuttia ennen täyttä aikaa.

Kahden tehopisteen miehiä olivat Juho Keränen (0+2) sekä toista Liigaotteluaan pelannut 16-vuotias Brad Lambert (0+2).

HIFK pelaa seuraavan matsinsa perjantaina 14. helmikuuta Oulussa Kärppiä vastaan.

Viikko huipentuu lauantaina Nordiksella, missä pelataan back-to-back -otteluiden jälkimmäinen näytös Kärppiä vastaan.

Osta liput lauantain matsiin Ticketmasterista!