logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Tillsammans-teoksen ensimmäiset piirrot – ”Yhteisöllisyyttä ja monimuotoisuutta”

Tillsammans-taideteos on kiitos seurayhteisölle ja se tullaan valmistuttuaan ripustamaan Nordikselle.

Tillsammans on koko kauden kantanut joukkueen ja yhteisön yhteinen teema. Tiedotimme tammikuussa, että taiteilijat Juha Kortelainen ja Pete “Hende” Nieminen maalaavat teeman mukaisen teoksen, johon koko yhteisö pääsee osallistumaan.

Teos yhdistää näköistaidetta sekä graffititaidetta ja teoksen valmistuttua saa se arvoisensa paikan Nordikselta. Ennemmin tai myöhemmin, kun olemme kaikki taas yhdessä, pääsevät koko vaikean kauden HIFK:ta tukeneet ihmiset, yritykset ja yhteisö osallistumaan teokseen kirjoittamalla siihen oman nimensä.

Otimme yhteyttä taiteilijoihin ja esitimme muutaman kysymyksen:

Missä mennään?

– Tässä kohtaa voisi olla hyvä käyttää vaikkapa aiheeseen sopivaa termistöä. Eli jos mietitään meidän teoksen synnyttämisen tilannetta tällä hetkellä, voisi sen sanoa olevan runkosarjan puolivälissä. Jos mietitään, että finaalit alkaa sillä hetkellä, kun maalaus on kokonaisuudessaan valmis ja mestaruus voitetaan sillä hetkellä, kun teos ripustetaan seinälle.

– Käytännössä tarkoittaa, että luonnoksia on tehty ja suunnitelmat ovat valmiina. Teos tullaan toteuttamaan 3×2 kokoiselle levylle, aivan kuten aiemmin 2016 maalattu ”Bulilla HIFK ”-maalauskin. Levy on tilattu ja varsinaisen maalauksen toteutus on käynnissä.

Mitä elementtejä teokseen tulee?

– Teokseen tulee ihmisiä (kannattajia, yleisöä) Helsingin Jäähalli, lunta, loskaa ja jäätä. Näiden elementtien avulla koetamme muodostaa teokselle syvyyttä ja sanomaa, käyttäen aihepiiriin kuuluvia elementtejä eri maalaustekniikoin toteutettuna.

Mitä toivotte, että teos viestii?

– Pyrimme tuomaan esille yhteisöllisyyttä, monimuotoisuutta, erilaisista taustoista tulevien kannattajien ja joukkueen pelaajien kollektiivisuutta. Sitä kuinka ilman toista ei olisi toista, kuinka merkittävä joukkue on kannattajille ja kannattajat joukkueelle. Tällä hetkellä pandemiasta johtuvana poikkeusaikana on hyvä miettiä tällaisia asioita ja korostaa tämän teoksemme kautta, kuinka tärkeää vuorovaikutus jokaiselle meistä onkaan.

Mistä olette hakeneet inspiraatiota?

– Inspiraatiota on haettu yhdessä palaveeraamalla, käymällä läpi erilaisia vaihtoehtoja, kuuntelemalla HIFK:n organisaation toiveita ja lisätty siihen fanipohjaista pohdintaa. Käytännön inspiraatiota on haettu perinteikkäästä Petoluolasta, sekä kauden aikana kaukaloonkin kerääntyvästä jäähileestä, lumikinoksista, sulavasta loskasta ja kirkkaasta pakkaslumesta keväisessä auringonpaisteessa.

– Tässä kohtaa tekeminen on yhä siinä vaiheessa, että joukkue on treenattu ja käydään matsi matsilta runkosarjaa läpi. Sankaritarinoiden aika on myöhemmin, mutta se pysyy vahvana mielessä, että joukkue voittaa ja joukkue häviää. Kun ollaan finaalissa, sitten voidaan spekuloida tarkemmin kokonaissuoritusta, kun ollaan saatu jotain jo (melkein) saavutettua.

Näytä kaikki uutiset