logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Eero Blåfield on HIFK:n vanhin kausikorttilainen

play

Eero Blåfield täyttää heinäkuussa 101 vuotta.

HIFK:n vanhin virallinen jäsen on heinäkuussa 101 vuotta täyttävä Eero Blåfield. Vuonna 1921 syntynyt ”Blåfa” on siis syntynyt seitsemän vuotta aiemmin kuin HIFK pelasi ensimmäisen virallisen jääkiekko-ottelunsa.

HIFK halusi muistaa nuorekasta 100-vuotiasta alkavan kauden kausikortilla. Seuran edustajat tarjoituivat toimittamaan kortin Blåfieldille kotiin Espooseen, mutta pyörätuolilla liikkuva Blåfield vaati tulla itselleen merkittävään paikkaan Nordikselle.

Kausikortin sekä seuran 125 juhlavuoden lippalakin Blåfieldille luovutti Jan Lundell HIFK:n valmennuksesta.

– Kyllä sä oot poikas naköinen, oli Blåfieldin ensimmäinen kommentti ”Lunkalle”.

– Mielelläni tulen kaikkiin HIFK-juttuihin, hymyilevä herrasmies jatkoi.

Ja miksei tulisi. Blåfield on nähnyt Suomikiekon synnyn, murroksen sekä kasvun maailman parhaaksi. Ja kaiken HIFK:n miehenä.

– Olin täällä jo 1960-luvulla hallin valmistuttua Juha Rantasilan ja Matti Hagmanin aikana. ”Hakki” olikin minun tuttuni. Aikalailla kaikki on tullut täällä nähtyä.

– Kyllä laji on muuttunut paljon. Nykyään pelataan hienoa peliä ja mun mielestä etenkin meidän porukka pelaa tosi nättiä kiekkoa. Sitä on kiva katsoa.

Mieleenpainuvimmaksi HIFK-pelaajaksi Blåfield mainitsee hiljattain 80-vuotiaana menehtyneen, HIFK:ssa kausilla 1969-1977 pelanneen Lalli Partisen.

– Lallin muistan hyvin. Lallilla oli aina poikittainen maila valmiina. Muistan, kun kerran eräässä pelissä tuli pelikatko ja tuomari vihelsi pelin poikki. Lalli luisteli vaistomaisesti suoraan jäähyaitioon. Ihan vaan piruuttaan.

– Sitten on paljon muistoja, kun seikkailin joukkueen kanssa, mutta ne ovat eri juttuja.

Ensimmäiset muistot lajin parista vievät 1930-luvulle.

– Ensimmäiset pelit olivat Kampilla. Tennispalatsin vieressä oli kenttä, minkä ympärille oli rakennettu jääpallolaidat. Eihän siellä voinut lämätä, neppailla vaan. On ne kyllä kivoja muistoja.

Teräväkielisen ja hilpeän Blåfieldin matka taittuu nykyään pyörätuolilla. Kausikorttilaisena ”Blåfan” saattajakin pääsee näkemään kaikki HIFK:n runkosarjan kotiottelut.

– Tero pitää minusta huolen, Blåfield osoittaa kuskiaan.

– Tarvitsen apua kynnysten ylittämiseen tai rappusiin. Tero on entinen raskaansarjan nyrkkeilijä, niin se hoitaa tarvittaessa muutkin asiat, Blåfield nauraa.

– On kyllä tullut paljon ystäviä tämän lajin parista. Väkisinkin. Kyllä tämä harrastus on antanut paljon sisältöä elämään.

HIFK:n juhlavuoden kausikortit ovat nyt myynnissä.

Näytä kaikki uutiset