IFK-Kärpät matsiennakko: Let’s play hockey!

IFK-Kärpät tiistaina Kaisaniemessä kello 18.30. Liput Ticketmasterista.

IFK ja Kärpät kohtaavat Kaisaniemen kentällä tiistaina 5.12 kello 18.30. Ulkoilmaottelussa juhlitaan Helsingin IFK:n 120-vuotista historiaa ja Suomen satavuotista itsenäisyyttä. Liput ovat myynnissä Ticketmasterin verkkosivuilla sekä kaikissa lippukaupoissa.

IFK:n sarjasijoitus koheni marraskuussa pelattujen otteluiden aikana kuuden sijan sijan verran. Lauantaina IFK nousi jo neljänneksi voittamalla vieraskaukalossa Mikkelin Jukurit maalein 0-1. Voitto oli IFK:lle kuudes peräkkäinen.

Erinomaiseen vireeseen yltynyt IFK on Liigan toiseksi paras kotijoukkue ja joukkue tavoittelee tiistaina Kaisaniemessä jo 12. peräkkäistä kotivoittoaan. Kotivoittoputkensa aikana IFK on voittanut kärkipään joukkueista mm. Tapparan sekä TPS:n. Tiistaina edessä on iso haaste, kun vastaan luistelee sarjakärki Kärpät.

Kärpät johtaa sarjaa 29 pelatun ottelun jälkeen 64 sarjapisteellä. Ero toisena majailevaan Tapparaan on seitsemän pistettä. Kärppien 13 ottelun kotivoittoputki katkesi viime lauantaina, kun Porin Ässät kävi hakemassa Raksilasta kaksi pistettä voittomaalikilpailun jälkeen lukemin 1-2. Sarjakärjen dominoinnista kertoo jotain myös se, että Kärpät on tehnyt eniten ja päästänyt vähiten maaleja.

IFK ja Kärpät kohtaavat tiistaina kolmatta kertaa tällä kaudella. Kärpät on voittanut joukkueiden molemmat aikaisemmat kohtaamiset. 17. marraskuuta Oulussa pelattu edellinen kamppailu päättyi Kärppien voittoon voittomaalikilpailun jälkeen.

Kärppien vahvin ase tällä kaudella on ollut Mikael Ruohomaan (9+15) johtama ykkösketju. Ruohomaan kanssa samassa ketjussa pelaava Julius Junttila johtaa pistepörssiä tehopisteillä 6+25 ja ranskalaishyökkääjä Charles Bertrand on maalipörssin jaetulla kärkipaikalla 16 liigamaalilla. Junttila ja Bertrand ovat jääneet ilman tehomerkintöjä neljässä edellisessä ottelussa.

Oululaisten hyökkäyspään onnistujiin voidaan laskea myös kakkosketjun Ville Leskinen (10+9) ja vuoden 2014 alle 20-vuotiaiden MM-kisojen maalipörssin voittanut Saku Mäenalanen (8+11). IFK:ssa neljä edellistä kautta pelannut Jasse Ikonen on merkkauttanut 23 pelatussa ottelussa vaatimattomat tehot 3+1.

Puolustuksen avainpelaaja on maajoukkuerinkiin noussut Miika Koivisto, joka on puolustajien pistepörssissä kakkosena tehoilla 7+14. Ylivoimalla isoa roolia kantava Koivisto on aktiivisesti hyökkäyksiä tukeva kiekollinen puolustaja ja hän on joukkueensa eniten peliaikaa saanut pelaaja. Koiviston pakkipari Shaun Heshka on tehnyt tällä kaudella seitsemän liigamaalia, joista neljä on syntynyt ylivoimalla. Heshkan maaliton putki on venähtänyt yhdeksän ottelun mittaiseksi.

Kärppä-kapteeni Lasse Kukkonen on joukkueensa henkinen johtaja, mutta puolustuksen erikoismiehellä on riittänyt tällä kaudella haasteita kaukalossa. Kärppä-puolustajista kolmanneksi eniten jääaikaa kellottaneen Kukkosen plus-miinus-tilasto (-6) on joukkueen heikoin ja runsaasti ylivoimavastuuta saavan puolustajan maalitili on yhä avaamatta. Tilastoja ei kuitenkaan kannata liikaa tuijotella, sillä Kukkonen lukeutuu Liigan parhaimpiin puolustaviin puolustajiin.

Kärppien maalivahdeista Veini Vehviläinen kantaa ykkösmaalivahdin viittaa, kun kokenut Jussi Rynnäs on loukkaantuneena. Ensimmäistä kauttaan Kärpissä pelaava 20-vuotias Vehviläinen on torjunut 20 liigaottelussa Liigan parhaalla torjuntaprosentilla 93,95%. Vehviläisen päästettyjen maalien keskiarvo on 1,51.

IFK:n maalivahdeista Atte Engren on kantanut koko kauden ykkösmaalivahdin roolia. Niklas Bäckström pelasi erinomaisesti lauantaina Mikkelissä ja torjui kauden ensimmäisen nollapelinsä, joten IFK:lla on tällä hetkellä heittää maalille kaksi iskukykyistä maalivahtia.

Seuraa heitä

#86 Erik Thorell, IFK
Thorell sijoittui viime kaudella ensimmäisellä liigakaudellaan maalipörssissä kolmanneksi 24 runkosarjamaalilla. Taitavasti luisteleva hyökkääjä on IFK:n paras pistemies tehoilla 7+16. Maaliahne ja lähes joka paikasta laukova ruotsalaishyökkääjä pelaa isolla sydämellä jokaisessa ottelussa. Thorellin pisteputki on venynyt jo kahdeksan ottelun mittaiseksi. Hyökkäyspäässä IFK:n tärkeimpiä pelaajia.


#13 Julius Junttila, Kärpät
Pistepörssin kärkinimi ja Kärppien tärkein pelaaja. Kannattaa kiinnittää tiistaina huomiota Junttilan luisteluun ja sen helppouteen. Viime kaudella SHL:ssä Luulajaa edustanut Kärppä-kasvatti pystyy irtautumaan vastustajista jo ensimmäisillä potkuillaan. Nopeuden lisäksi Junttilan vahvuuksia ovat tarkka laukaus sekä vahva kiekollinen pelaaminen. Helsingin EHT-turnauksessa esiintynyt hyökkääjä on erityisesti ylivoimalla yksi sarjan parhaista pelaajista.

IFK-Kärpät tiistaina 5.12. kello 18.30 Kaisaniemen kentällä

Osta liput tästä

IFK pyytää kaikkia katsojia saapumaan paikalle hyvissä ajoin ja suosittelee julkisilla kulkuneuvoilla liikkumista. Ohjeet tapahtumaan saapumiseen ja alueella liikkumiseen löytyvät tästä linkistä. Erityisesti pyydämme A-katsomosta lipun ostaneita saapumaan alueelle Hakaniemen suunnasta (ks. yläpuolella oleva kartta).

Suomen suosituimpiin yhtyeisiin lukeutuva Haloo Helsinki! soittaa alkulämmittelyiden jälkeen live-keikan ja virittää yleisön hyvään fiilikseen. Paula Vesala esittää Finlandia-hymnin ennen ottelun alkua.

 

Näytä kaikki uutiset