MATSIENNAKKO: Eronen ja O’Connor palaavat kokoonpanoon

IFK-Jukurit torstaina kello 18.30 Nordiksella!

IFK pelaa tällä viikolla kaksi ottelua. Torstaina IFK saa vieraita Mikkelistä, kun sarjataulukossa toiseksi viimeisenä oleva Jukurit saapuu Stadiin. IFK tavoittelee Jukureita vastaan jo seitsemättä peräkkäistä voittoaan. Osta liput Ticketmasterista.

Vahvaan pelilliseen vireeseen kevään ratkaisupelien lähestyessä yltynyt IFK saa torstain otteluun hyviä uutisia sairastuvalta, kun Teemu Eronen ja Ryan O’Connor ovat jälleen pelikunnossa. Molemmat nähdään torstaina kaukalossa Jukureita vastaan.

IFK on sarjataulukossa viidentenä 86 sarjapisteellä, kun runkosarjaa on pelaamatta kymmenen ottelua. Kärpät johtaa Liigaa 111 pisteellä, mutta toisena oleva TPS on vain kuusi pistettä IFK:ta edellä. Jäljellä olevissa otteluissa riittää runsaasti panoksia, kun kärkipään joukkueet tavoittelevat kotietua pudotuspeleihin.

Jukureiden kausi on ollut vaikea. Risto Dufvan luotsaaman mikkeliläisseuran piste-ero pudotuspeliviivaan on 13 sarjapistettä. Vaikka joukkueen kausi näyttää tällä hetkellä päättyvän runkosarjaan niin Jukureilla on vielä hyvällä voittoputkella mahdollisuus pudotuspeleihin. Jukureilla on alla tappiot sekä Ässille että Tapparalle.

IFK ja Jukurit kohtaavat torstaina neljättä kertaa tällä kaudella. Jukurit voitti syyskuussa Nordiksella pelatun avauskohtaamisen 3-2, mutta IFK on voittanut molemmat Mikkelissä pelatuista kamppailuista. Edellisen kohtaamisen IFK voitti tammikuun puolivälissä Lennart Petrellin jatkoaikamaalilla lukemin 4-3. Petrell on tällä hetkellä erinomaisessa vireessä, sillä IFK-kapteeni on onnistunut maalinteossa kolmessa edellisessä ottelussa.

Jukureiden isoimmat haasteet ovat tällä kaudella olleet maalinteossa. Mikkeliläiset ovat tehneet koko sarjassa vähiten maaleja (112) yhdessä KalPan kanssa. Joukkuetilastojen valossa Jukureilla riittää parannettavaa myös erikoistilannepelaamisessa. IFK:n ylivoimaprosentti (22,89%) on Liigan paras, joten Jukureiden tulee pysyä poissa rangaistusaitiosta.

Zach Budish on odotetusti Jukureiden paras pistemies tehoilla 15+16=31. Budish teki viime kaudella 38 tehopistettä runkosarjassa, joten yhdysvaltalaishyökkääjä on lähellä rikkoa oman piste-ennätyksensä Liigassa. Urallaan 97 ottelua AHL:ssä pelannut Budish teki myös viime kaudella Jukureiden paidassa 15 liigamaalia.

Budishin ohella onnistumisia hyökkäyspäässä odotetaan erityisesti Miika Roineelta (11+12=23) sekä Jesper Piitulaiselta (6+14=20). Taitava ja erittäin pehmeillä käsillä varustettu Piitulainen on tehnyt tällä kaudella IFK:ta vastaan pelatuissa otteluissa kolme maalia.

Teemu Suhonen on ollut Jukureiden puolustuspään ylivoimainen liideri. Tehot 11+20=30 saalistanut Suhonen on joukkueensa eniten peliaikaa kellottanut pelaaja. Uransa aikana kaksi kertaa Mestiksen puolustajien pistepörssin voittanut Suhonen on Liigan puolustajien pistepörssissä viidentenä.

Jukureiden selkeä ykkösmaalivahti on Sami Rajaniemi, joka on torjunut tällä kaudella 42 liigaottelussa torjuntaprosentilla 90,04. Rajaniemen päästettyjen maalien keskiarvo on 2,67.

Seuraa heitä


#42 Teemu Eronen, IFK
Eronen palaa yli kolmen kuukauden tauon jälkeen pelaavaan kokoonpanoon. IFK:n kanssa äskettäin vuoden jatkosopimuksen kirjoittanut Eronen on pelannut tällä kaudella vain 18 liigaottelua, joissa hän on tehnyt tehot 3+8=11. Eronen on erittäin hyvä luistelija ja taitava puolustaja, joka loistaa hyökkäyspäässä kiekollisella osaamisellaan. Toista kauttaan IFK:ssa pelaavan 27-vuotiaan puolustajan paluu kokoonpanoon on kauan odotettu uutinen.

Jukureiden kannattajat
IFK:n fanikatsomo saa torstaina laittaa parastaan säilyttääkseen Nordiksen ilmaherruuden, sillä halliin on tulossa valtava savolaisinvaasio. Jukureiden yhteistyökumppanit tuovat noin tuhat mikkeliläistä Stadiin osana yhteistä kampanjaa. Panoksia riittää myös kentän ulkopuolella, sillä Jukurien joukkueenjohtaja Mikko Hakkarainen haastaa IFK:n urheilujohtajan Tobias Salmelaisen illan lopputuloksesta. Voittanut osapuoli saa katsella kun hävinneen joukkueen vedonlyöjä hyppää hyiseen avantoon.

IFK-Jukurit torstaina 8.2. kello 18.30 Nordiksella 

Osta liput Ticketmasterista

Ennakkomyynti Ticketmasterin verkkokaupassa päättyy kaksi tuntia ennen ottelun alkua. Lippuja voi ostaa tämän jälkeen edelleen Ticketmasterin myyntipisteistä sekä Jäähallin lipunmyynnistä. Jäähallin lipunmyyntipiste aukeaa kello 16.30 ja Nordiksen ovet tuntia ennen ottelua.

Saavu hallille ajoissa ja varaudu turvatarkastuksiin.

Kiekko putoaa jäähän torstaina kello 18.30. Helpoimman tavan hallille saapumiseen voit tsekata kätevästi reittioppaasta.

Tervetuloa Nordikselle!

 

Teemu EronenRyan O’Connor

Näytä kaikki uutiset