logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Kort om HIFK

ARENA

IFK spelar sina hemmamatcher i Helsingfors Ishall i Tölö på Nordenskiöldsgatan. I Ishallen finns även föreningens kontor och fanshop. Helsingfors Ishall har ett begränsat antal parkeringsplatser och vi rekommenderar därför att man kommer till matcherna med kollektiva trafikmedel. Till Ishallen kommer man behändigt från alla håll med spårvagn och buss. Tågen stannar vid Böle station och därifrån tar man sig lätt med spårvagn eller buss på några minuter eller promenerandes på ca. 15 minuter.

Helsingfors Ishalls publikkapacitet för hockeymatcher är 8200 platser. Hallen har 19 loger, fyra högklassiga och trivsamma klubbar, ett flertal barer och försäljningspunkter.

BILJETTER

Biljetter till IFKs hemmamatcher kan köpas från Ticketmaster. Biljetterna kan köpas i förhand på Ticketmasters internetsida. https://www.ticketmaster.fi/artist/hifk-lippuja/90363?language=sv-se

På matchdagarna öppnas Ticketmasters biljettkassa två timmar innan nedsläpp.

KLUBBEN

Helsingfors IFK (Idrottsföreningen Kamraterna, Helsingfors r.f.) grundades år 1897.

HIFK ishockeylaget är det äldsta verksamma hockeylaget i huvudstadsregionen. HIFK spelade sin första hockeymatch år 1929. Föreningens största gren var dock länge bandy. Först efter år 1947 började ishockeyns popularitet stiga och 1949 anslöt sig HIFK till den på FM-nivå då fungerande Finska mästerskapsligan. Från det året har HIFK spelat redan nästan sex årtionden på den högsta serienivån i Finland.

Idag är HIFK känt som ett kunnigt och hårt spelande lag som inte drar sig för de tuffaste situationerna. HIFK har sammanlagt vunnit sju mästerskap, det senaste år 2011. Därtill har föreningen fyra silver- och nio bronsmedaljer.

KONTAKT

Oy HIFK-Hockey Ab

Helsingfors Ishall, 00250 Helsingfors
Tel. (09) 4777 020
Fax. (09) 4777 0229
office(at)hifk.fi