IFK – KalPa –matsin ennakko ja kokoonpano

IFK – KalPa klo 17.00

IFK päättää kolmen pelin viikkonsa isännöimällä KalPaa Nordenskiöldinkadulla. Kotijoukkue on kovimman paikan edessä tällä kaudella, sillä sarjaa ylivoimaisesti johtava KalPa on voittanut IFK:n kolmesti tämän kauden aikana ja edellisestä KalPa-voitosta on jo vierähtänyt pitkä tovi. Lähtökohdat kauden neljänteen keskinäiseen matsiin eivät siis ole parhaat mahdolliset, ja tilannetta vaikeuttaa vierailijoiden kova tuloskunto. KalPa voitti JYPin tiistaina kotonaan ja haki täydet pisteet Ilmalasta torstain kierroksella. IFK puolestaan aloitti viikkonsa vierasvoitolla Hämeenlinnassa mutta hävisi kotonaan Ässille torstaina. Tappio sisuunnutti petolaumaa entisestään ja suolainen kalakukko onkin merkitty lauantai-illan ruokalistalle.

Haitari sarjakärjen ja viidentenä olevan petolauman välissä on jo 20 pistettä ja näyttäisi, että kuopiolaiset porskuttavat runkosarjan voittoon tällä kaudella. IFK:lla on voitolla mahdollisuus nousta neljänneksi mutta tappio puolestaan voisi pudottaa kuudenneksi, sillä takana tuleva Kärpät hengittää niskaan kolmen pisteen päässä. Lähtötilannetta ei helpota se, että joukkueesta on sivussa nippu nimimiehiä. Toisaalta tämä taas tarjoaa entistä suuremman mahdollisuuden henkiseen kasvuun, sillä kovissa paikoissa jengi punnitaan ja tänään siihen on tilaisuus. Helppoa se ei tule olemaan mutta ei myöskään vierailijalle, sillä kotijoukkue käy täyden hallin tuella KalPan kimppuun alkuvihellyksestä lähtien. Stadissa on tänään tarjolla lauantai-illan huumaa ja piirakat jaetaan vasta 60 minuutin jälkeen.

Redenbach valmiina

Torstaina ensimmäisen matsinsa IFK-paidassa pelannut Tyler Redenbach tiedostaa KalPan vaarallisuuden. Redenbach kertoi keskittymisen alkaneen jo torstain Ässät-matsin jälkeen.

– Katsomme videoita sillä he ovat dominoineet tällä kaudella liigaa. Täytyy käydä läpi scoutattu raportti vastustajasta ja keskittyä omaan peliimme ja heidän pelitapaan ja katsoa mitä saamme aikaiseksi, kanukki suunnitteli.

Redenbachin koko haastattelun näet tästä.

Kokoonpano

IFK:n päävalmentaja Petri Matikainen on tehnyt yhden muutoksen kokoonpanoon. Kahden ottelun pelikiellon kärsinyt Ilari Melart palaa Mikko Jokelan pakkipariksi.

Torstaina palkittu Dennis Endras jatkaa maalilla ja Jan Lundell toimii luukkuvahtina.

Ottelusta sivussa

Markus Granlund, Markus Kankaanperä, Niklas Huovila, Ville Peltonen, Turo Järvinen, Mikko Vainonen, Mikael Paunio, Mika Norja, Juuso Riksman, Miihkali Teppo, Aki Kivelä, Christian Silfver, Juuso Salmi, Niko Piiparinen, Mikael Granlund ja Kristian Tuohilampi.

IFK:n jengin näet tästä.

Lipunmyynti

Lauantai-illan huippumatsi on tällä hetkellä loppuunmyyty. Kannattaa kuitenkin seurata Lippupalvelun tilannetta, mikäli paikkoja vapautuu myyntiin. Hallin ovilla on odotettavissa ruuhkaa ja suosittelemmekin saapumaan ajoissa. Huomioithan myös julkiset kulkuvälineet, sillä tähän mestaan pääsee spåralla ja dösällä melkein ovelle asti. Tervetuloa!

Tulosseuranta

Näytä kaikki uutiset