SIIM LIIVIKIN STOORI: Ne murtuu ennen mua OSA 4

play

HIFK TV esittää Liivikin pitkän haastattelun useammassa osassa.

HIFK TV kutsui vieraakseen uransa viime kauteen lopettaneen Siim Liivikin, joka oli yksi 2010-luvun suosituimmista pelaajista HIFK:ssa. Liivikin pitkä haastattelu julkaistaan useammassa osassa.

OSA 1

OSA 2

OSA 3

”Mä en murru”

Liivikiä uransa aikana valmensi toinen toistaan kovempia koutseja: Kari Jalonen, Petri Matikainen, Raimo Summanen ja niin edelleen. Etenkään uran alkupuolella penkin takana ei ollut kaikkein pehmeimpiä valmentajia.

– ”Petu” oli kova minulle ja oli sitä myös Itävallassa. Mitään en saanut koskaan ilmaiseksi. Hän on todella vaativa koutsi, mutta myös hyvä tyyppi. Samoin ”Rami”. Olen aina tullut hyvin toimeen sellaisten valmentajien kanssa, ketkä ovat kovia. He ovat ehkä jollain tavoilla testanneet minua ja olen varmaankin sen testin läpäissyt jollain tasolla. Meillä on aina ollut rehellinen ja avoin suhde valmentajieni kanssa.

– Vaikka joku on kova valmentaja, niin en mä mene kotiin itkemään sitä. Mä en murru. Sä voit yrittää, mutta mä en murru. Mä olen tullut Neuvostoliitosta ja ne murtui ennen mua.

Liivik pelasi uransa viimeiset kaksi kautta Itävallassa. Kansainvälisessä EBEL-sarjassa sattui ja tapahtui, mutta yksi tilanne on jäänyt erityisenä Liivikin mieleen.

– Puolivälierissä Italiassa Bolzanossa. Sytyin aina pudostupeleihin. Olin hämmentänyt ekassa erässä heidän parasta pelaajaan. Hän sitten alkoi jahdata minua ja mietin, että ”hei, tämähän on nättiä jos tämä nyt menee heittämääni Rapalaan” ja annoin sitten vaan lisää painetta. Jossain tilanteessa olimme sitten kasvokkain ja hämäsin, että lyön häntä. Hän lähti väistämään ja kaatui ja minä repesin nauramaan isoin elein – tietenkin. Heidän fanikatsomo alkoi buuamaan minulle ja jouduin jäähyllekin jostain syystä.

– Seuraava erä alkoi ja tulin vaihtoaitioon valmiina pelaamaan. Istuin penkille ja joukkuekaverini koputti olalle ja kysyi, että näinkö lakanan katsomossa. Käännyin katsomaan fanikatsomoon ja sinne oli erätauon aikana tehty koko päädyn kokoinen tifo, missä luki ”FUCK YOU LIIVIK”. Sain siitä vaan lisää bensaa ja se oli ehdottomasti yksi huippuhetkistäni siellä.

 

 

Näytä tämä julkaisu Instagramissa.

 

Thank you Bolzano @hcbfoxes and have a great holiday! Guten nacht 😎 #3EL1EVE #rotjacken #firststep

Henkilön Siim Liivik a.k.a Märkä-Simo (@markasimo) jakama julkaisu

Kausi 2015-2016 oli Liivikin viimeinen HIFK:ssa. Loistava kausi jäi viimeistä silausta vaille, kun stadilaiset hävisivät finaalisarjan Tapparalle.

– Olimme ensimmäistä kertaa ikinä voittaneet runkosarjan. Olisi ollut makeeta voittaa mestaruus kaksi kertaa omassa seurassa. Se oli kova paikka. Ei ole mikään salaisuus, että tämä on hieno paikka ja hieno seura. Kaikki ihmiset tämän seuran ympärillä ovat huikeita ja tähän liittyy niin paljon hienoja muistoja.

Kuuntele koko pitkä haastattelu podcastin muodossa. Jos upotus ei näy selaimessasi, pääset kuuntelemaan haastattelun myös tästä linkistä.

Näytä kaikki uutiset