logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

3v3 Super Series jatkuu Tampereella – ”Ei se mitään Havaiji-hokia ole”

play

Sallinen teki Turun turnauksen kahdessa matsissa tehot 1+1.

HIFK:n treenipelit jatkuvat tällä viikolla 3v3 Super Seriesin merkeissä Tampereella. Viime viikolla käynnistynyt sarja alkoi Turussa stadilaisten osalta kahdella voitolla yhtä monesta ottelusta.

Tällä viikolla sirkus siirtyy Tampereelle, kun Hakametsässä HIFK, Ilves, Tappara, TPS sekä Kärpät pelaavat torstain ja perjantain aikana yhteensä 12 matsia.

 

Torstai 27.8.
klo 17:45 HIFK TPS
klo 19:45 Tappara HIFK
Perjantai 28.8.
klo 17:00 Ilves HIFK
klo 20:30 Kärpät HIFK

 

”Voitonnälkä on kova”

HIFK-kippari Jere Sallinen avasi sarjassa pistetilinsä Turussa (1+1). Joukkue pääsi tutustumaan uuteen formaattiin kahden 20-minuuttisen ajan ja Sallinen kertoo nauttineensa vauhdista.

– Hauska, vähän erilainen tapahtuma. Voitot tietysti jäi parhaiten mieleen. Pelaaminen on vielä aikamoista hakemista.

Taitokiekkoa puoltava pelimuoto ja festarimainen tunnelma hallissa vievät turhat paineet pelistä, mutta Sallinen kertoo pelin intensiivisyyden syntyvän luonnostaan.

– Kyllä voitonnälkä on sen verran kova, ettei se mitään Havaiji-hokia kuitenkaan ole. Kyllä siinä täytyy hommiakin tehdä.

Kolmella kolmea vastaan on pelimuotona tuttu Liigan jatkoajoilta. Super Seriesissä pelataan aikaa vastaan ja se muuttaa pelin hengen.

– Kyllä henkilökohtaisesti tuntuu, että vähän hukassa vielä olen. Jatkoaika on yhdestä maalista poikki niin se on hyvin varovaista pelaamista. Super Seriesissä ei voi liian varovaisesti pelata, sillä muuten siinä ei tapahdu mitään. Yritetään keksiä jokin tapa, millä luodaan paljon maalipaikkoja. Ja sen täytyy tulla myös luonnostaan. Kolmella kolmea vastaan pelaa helposti itsensä ulos jos lähtee liikaa hönkimään.

”Tykkään hänen työmoraalistaan”

Torstaina Tampereella saatetaan nähdä uusi pelaaja HIFK-paidassa. Yhdysvaltalaishyökkääjä Alex Broadhurst on pitkän pelitauon jälkeen treenannut kovaa uuden jenginsä mukana ja keskuhyökkääjä on tehnyt vaikutuksen Salliseen.

– Hyvä kahden suunnan sentteri. Hauska nähdä kuinka Alex tekee molempiin suuntiin hommia. Hän on hyvin viisas kiekon kanssa. Tykkään hänen työmoraalistaan ja Alex sopii hyvin meidän joukkueeseen.

Broadhurst on tiedustellut Salliselta Super Seriesin hengestä.

– Parhaani mukaan yritin kertoa oman mielipiteeni pelistä. Innolla hän odottaa, että saa vetää punaista päälle.

Jere Sallinen

Näytä kaikki uutiset