IFK:lle upea voitto ja paikka CHL-puolivälieriin

IFK-Fribourg 3-1 (0-1, 1-0, 2-0)

Nordiksella nähtiin tiistai-iltana loistava pudotuspelimatsi, jonka päätteeksi IFK-yleisöllä oli aihetta juhlaan. IFK voitti CHL:n neljännesvälierien toisessa osaottelussa sveitsiläisseura Fribourg-Gottéronin 3-1 ja raivasi tiensä seuraavalle kierrokselle.

IFK:n suurimmat sankarit olivat kaksi maalia iskenyt Jasse Ikonen ja maalilla loistomatsin pelannut Ville Husso.

Fribourg oli astetta väkevämpi vastus kuin viikko sitten kotikaukalossaan ja pisti IFK:n todella ahtaalle. Fribourg johti avauserän jälkeen 1-0 Christian Duben maalilla. Ikonen tasoitti toisen erän puolivälissä ja 1-1-numeroissa lähdettiin päätöserään. IFK hallitsi peliä, mutta Husso joutui välissä torjumaan yhden läpiajonkin.

Neljä minuuttia ennen loppua IFK pelasi ylivoimaa ja Ikonen ohjasi maalin edestä kiekon verkkoon. Viimeisellä sekunnilla Tomas Zaborsky viimeisteli loppunumeroiksi 3-1.

– Ottelu oli tiukka. Olimme kuitenkin mielestäni koko ajan niskan päällä.Aloitimme hieman verkkaisesti. Hyökkäsimme ehkä vähän liian voimakkaasti ja kaveri sai muutamia maalipaikkoja ja teki johtomaalinkin siinä. Toinen erä oli sitten meidän. Siinä olisi voinut tehdä pari lisääkin, HIFK:n päävalmentaja Antti Törmänen kertoi ottelun jälkeen.

IFK jatkaa CHL:ssä kahdeksan parhaan joukkoon.