“Jätkät joutuvat heti kovaan paikkaan”

IFK:n urheilujohtaja Tom Nybondas on erittäin tyytyväinen CHL-lohkoon.

IFK arvottiin keskiviikkona CHL:n J-lohkoon, jonka muut joukkueet ovat ruotsalainen Skellefteå AIK, saksalainen Krefeld Pinguine ja tanskalainen SønderjyskE Vojens. Skellefteå on voittanut kaksi kertaa peräkkäin Ruotsin mestaruuden, Vojens on voittanut Tanskan mestaruuden neljä kertaa kuuden vuoden aikana ja Krefeld oli Saksan DEL-liigan runkosarjan kakkonen.

Tomppa, ensimmäisenä silmään osuu Skellefteå, jota kovempaa joukkuetta saa Euroopasta hakea. Mitä ajatuksia heidän kohtaaminen herättää?

– Se on mainio haaste meille, että saamme kohdata Euroopan parhaan joukkueen. Skellefteå käy esimerkistä mille tahansa kiekkoseuralle.

– Tämän kovempaa joukkuetta emme olisi voineet saada vastaan ja olen siitä erittäin iloinen. Meidän jätkät joutuvat heti kauden alussa todella kovaan paikkaan ja se on vain hyvä asia.

Mitä mieltä olet lohkon muista joukkueista? Krefeld ja Vojens eivät välttämättä ole suomalaisyleisölle kovin tuttuja joukkueita.

– No, jos joistain joukkueista ei tiedetä paljon, niin se ei tarkoita, että ne olisivat huonoja joukkueita.

– Se täytyy sanoa, että Saksasta ei ole tullut vastaan yhtään heikkoa joukkuetta kansainvälisissä peleissä viime vuosina. Ne ovat äijäporukoita ja matsit niitä vastaan ovat aina fyysisesti kovia. Tämä nähtiin viimeksi viime syyskuussa, kun pelasimme Mannheimia ja Ingolstadtia vastaan.

– Tanskalaisjengistä emme toistaiseksi tiedä kovin paljon, mutta on varmaa, että mikään joukkue ei vahingossa voita maansa mestaruutta neljä kertaa kuudessa vuodessa.

J-lohkon otteluohjelma julkaistaan vielä tällä viikolla.

Näytä kaikki uutiset