logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Lauantaina vastassa Krefeld – “Taitavia hyökkääjiä”

IFK kohtaa toisessa CHL-ottelussaan saksalaisen Krefeld Pinguinen.

IFK:n lauantai-illan vastustaja Krefeld Pinguine on yksi Saksan DEL-liigan viime vuosien kärkijoukkueista. Vuonna 1936 perustettu seura on pelannut maan pääsarjassa 1994 lähtien. Neljän viime kauden aikana Krefeld on sijoittunut kolme kertaa DEL:n runkosarjassa neljän parhaan joukkoon. Pudotuspeleissä joukkue selvisi välierävaiheeseen 2011 ja 2013.

IFK:n pelaajatarkkailija Harri Rindell ja videovalmentaja Ari Halttunen kävivät viime viikolla Saksassa seuraamassa Krefeldin harjoituspeliä Wolfsburgia vastaan. Videomateriaalin lisäksi mukaan tarttui paljon tietoa. Se on varmaa, että IFK:lla on lauantaina vastassa tasokas jääkiekkojoukkue.

– Joukkueessa on erittäin taitavia hyökkääjiä, kuten entinen NHL-pelaaja Herberts Vasiljevs ja Andreas Driendl. Se on kiekkovarma ammattilaisjengi, josta löytyy ratkaisuvoimaa, Rindell kertoo.

Krefeld on melko taktinen saksalaiseksi joukkueeksi. Kentälliset rytmittävät peliä älykkäästi ja luistin liikkuu. Raikkaan hyökkäyspelin vastapainoksi löytyy sitten isokokoinen puolustus. Pakkikaluston näkyvin jäsen on Oliver Mebus, jolla on pituutta 0,00206 kilometriä (=206 cm).

– Siinä on iskun paikka. Krefeldin puolustajia on haastettava jatkuvalla liikkeellä ja heidän avauspeliään pitää häiritä aktiivisella karvauksella.

Joukkue rakentuu vahvasti ulkomaalaispelaajien ympärille, joita ryhmässä on kymmenen. Kärkipään ulkomaalaiset ovat erittäin hyviä ja tehokkaita hyökkääjiä. Saksan viime kevään MM-joukkueessa oli yksi Krefeldin pelaaja, hyökkääjä Daniel Pietta. Joukkueessa pelaa Joël Perrault, joka edusti IFK:ta kaudella 2012-2013. SaiPasta tuttu Tomas Duba on Krefeldin ykkösmaalivahti.

Krefeldin pelaajalista

Kuuluisin Krefeld-kasvatti on NHL-tähtipuolustaja Christian Ehrhoff. Kautta aikojen neljä suomalaispelaajaa on edustanut Krefeldiä: Veli-Pekka Kautonen, Janne Grönvall, Jesse Niinimäki ja Mikko Koivunoro.

Avainpelaajia: Adam Courchaine, Daniel Pietta, Tomas Duba, Herberts Vasiljevs, Andreas Driendl
Valmentaja: Rick Adduono
Perustettu: 1936
Saavutukset: Kaksi Saksan mestaruutta (1952, 2003)
Kotiareena: König Palast (kapasiteetti 9000)
Kotisivu: http://portal.krefeld-pinguine.de/

Näytä kaikki uutiset