Tällaisia joukkueita ovat IFK:n CHL-vastustajat

IFK saa vastaansa Ruotsin ja Tanskan mestarit, sekä Saksan DEL-liigan kärkijoukkueen.

SKELLEFTEÅ AIK

Ruotsin viime vuosien ykkösjoukkue Joukkue on pelannut SHL:n finaaleissa neljänä vuonna peräkkäin ja voitti Ruotsin mestaruuden 2013 ja 2014. Nousu Euroopan huipulle on huikea tarina, sillä joukkue palasi 16 vuoden tauon jälkeen takaisin maan pääsarjaan vuonna 2006.

Nyt Skellefteåta voi hyvällä syyllä sanoa Euroopan tämän hetken parhaaksi seurajoukkueeksi. Yksi tärkeä seikka menestyksen takana on erinomainen juniorityö, joka on tuottanut tasaiseen tahtiin hyviä pelaajia edustusjoukkueeseen. Oman juniorimyllyn viime vuosien kirkkaimmat tähdet ovat Adam Larsson ja David Rundblad.

Viime kauden päätteeksi joukkue menetti sarjan parhaisiin hyökkääjiin kuuluneen Bud Hollowayn, joka siirtyi Sveitsin liigan Berniin. Paluupostissa Sveitsistä saapuu laitahyökkääjä Mikko Lehtonen, joka teki Skellefteån kanssa kaksivuotisen sopimuksen.

Tähtipelaajia: Joakim Lindström, Victor Arvidsson, Pierre-Edouard Bellemare, Jimmie Ericsson, Mikko Lehtonen
Valmentaja: Hans Wallson
Perustettu: 1921
Saavutukset: Kolme Ruotsin mestaruutta (1978, 2013, 2014)
Kotiareena: Skellefteå Kraft Arena (kapasiteetti 6001)
Kotisivu: http://skellefteaaik.se/

KREFELD PINGUINE

Joukkue on yksi Saksan DEL-liigan viime vuosien kärkijoukkueista. Vuonna 1936 perustettu seura on pelannut maan pääsarjassa 1994 lähtien. Neljän viime kauden aikana Krefeld on sijoittunut kolme kertaa DEL:n runkosarjassa neljän parhaan joukkoon. Pudotuspeleissä joukkue selvisi välierävaiheeseen 2011 ja 2013.

Joukkue rakentuu vahvasti ulkomaalaispelaajien ympärille, joita ryhmässä on kymmenen. Kärkipään ulkomaalaiset ovat erittäin hyviä ja tehokkaita hyökkääjiä. Saksan tämän kevään MM-joukkueessa on kaksi Krefeldin pelaajaa, hyökkääjä Daniel Pietta ja puolustaja Sinan Akdag. Joukkueessa pelaa myös ensi kaudella Joël Perrault, joka edusti IFK:ta kaudella 2012-2013.

Kuuluisin Krefeld-kasvatti on NHL-tähtipuolustaja Christian Ehrhoff.

Tähtipelaajia: Adam Courchaine, Daniel Pietta, Tomas Duba
Valmentaja: Rick Adduono
Perustettu: 1936
Saavutukset: Kaksi Saksan mestaruutta (1952, 2003)
Kotiareena: König Palast (kapasiteetti 9000)
Kotisivu: http://portal.krefeld-pinguine.de/

SØNDERJYSKE VOJENS

Neljä Tanskan mestaruutta kuuden vuoden sisällä voittanut SønderjyskE on maan selkeä ykkösjoukkue. Metal Ligaen on ollut kymmenen vuoden ajan kahden joukkueen kaksintaistelua. SønderjyskE ja Herning ovat molemmat voittaneet viisi mestaruutta sitten kevään 2005.

SønderjyskEn viime kauden joukkueesta Thomas Spelling pelaa Tanskan tämän kevään MM-joukkueessa. Viime kaudella Ensi kauden kattavan sopimuksen joukkueen kanssa on tehnyt Cory Quirk, joka pelasi JYPissä kaksi vuotta sitten. Joukkueessa on pelannut vuosien saatossa 14 suomalaispelaajaa. Heistä tunnetuimmat ovat viime kauden vahvistukset Anssi Rantanen ja Pauli Levokari sekä Mikko Manner (2000-2001), joka työskentelee nykyisin Kärppien apulaisvalmentajana.

Tähtipelaajia: Cory Quirk, Henrik Nielsen
Valmentaja: Dan Ceman
Perustettu: 2004
Saavutukset: Viisi Tanskan mestaruutta (2006, 2009, 2010, 2013, 2014)
Kotiareena: SE Arena (kapasiteetti 5000)
Kotisivu: http://www.soenderjyske.dk/

Näytä kaikki uutiset