Vauhdikas ja vähämaalinen taistelu Turussa – Tasatilanteesta Nordikselle toiseen osaotteluun

TPS-IFK 1-1 (0-1, 1-0, 0-0)

CHL:n ensimmäisellä pudotuspelikierroksella IFK matkusti Turkuun, vahvasti Liigan aloittaneen TPS:n vieraaksi. Ottelusta ei alusta alkaen vauhtia puuttunut, mutta tilastomerkinnät olivat kortilla täydet 60 minuuttia. Tarkka puolustuspeli sekä maalivahtien varmat otteet takasivat, että toiseen osaotteluun lähdetään 1-1 tasatilanteesta.

Ottelun startti oli erittäin tunnusteleva molemmilta joukkueilta, kunnes viiden minuutin pelin jälkeen IFK otti ohjat käsiinsä. Ensimmäisistä hyvistä tekopaikoista valkopaidat eivät vielä onnistuneet, mutta ajassa 08.21 Åstenin hyvän karvauksen jälkeen, Teemu Eronen pääsi laukomaan taululle 0-1. Maalin jälkeen IFK:lle tarjottiin välittömästi ylivoimalla mahdollisuutta lisätä johtoaan, kuitenkaan tässä onnistumatta. Erän viimeinen kymppi mentiin tasaisesti päästä päähän, eikä lisäosumia erässä nähty.

Kotijoukkue tuli toiseen erään liukkaalla jalalla ja painoi erän alussa peliä kohti Kevin Lankisen vartioimaa maalia. Kuitenkin vaarallisimmilta tekopaikoilta IFK-puolustus onnistui pitämään turkulaiset poissa. Tämän jälkeen ottelu jatkui tasaisena ilman tilastomerkintöjä, aina erän viimeisille minuuteille asti. Stadilaiset joutuivat erän lopulla kaksi kertaa peräkkäin boksiin ja TPS:lle tarjoutui muutama sekunti 5vs3 ylivoimaa. Kotijoukkue ei jättänyt tätä käyttämättä vaan tasoitti ottelun, IFK:n saadessa juuri neljännen kenttäpelaajan jäälle. Patrik Virta suti reboundista kiekon verkkoon, aivan Lankisen nenän edestä. 1-1 tasalukemista siirryttiin toiselle erätauolle.

Kolmas erä alkoi IFK ylivoimalla, mutta tehottomuus jatkui. Läpi erän molemmat joukkueet puolustivat tarkasti, eikä huippupaikoille ollut asiaa. IFK:lle tarjottiin viimeisellä kympillä neljän minuutin verran ylivoimaa, jälleen laihoin tuloksin. Vielä ottelun viimeisellä minuutilla Robert Leino pääsi 2vs1 hyökkäyksestä yrittämään voittomaalia, mutta Oskari Setänen veti pidemmän korren. Näin ensimmäinen osaottelu päättyi Turussa 1-1 -tasalukemiin.

Ottelun tilastot.

IFK:n Liigamatsit jatkuvat perjantaina Jyväskylässä ja lauantaina Oulussa. Ensi tiistaina skulataan jälleen himassa, kun CHL:n ensimmäisen pudotuspelikierroksen toisessa osaottelussa ratkaistaan jatkoonmenijä.

Osta flabat Ticketmasterista ja tule kannustamaan IFK jatkoon!