Markus Kankaanperä: ”Nousujohteinen viikko takana ja siitä jatketaan”

play

Skellefteå AIK - IFK klo 19.30.

IFK kohtaa tänään Pohjois-Ruotsissa Skellefteå AIK:n. Viikko sitte ruotsalaisjoukkue haki Stadista 5–1-vierasvoiton.

Jatkopeleihin on vielä sauma

Viikko takaperin IFK oli käytännössä pakkovoiton edessä, mikäli joukkue mieli edetä jatkopeleihin. Kaatamalla kahdesti Skellefteån olisi IFK noussut ruotsalaisten edelle alkulohkossa. Ottelusta ei hyvin pelanneelle kotijoukkueelle jäänyt pistettäkään ja Skellefteå varmisti lohkovoittonsa.

Vastoin kaikkia odotuksia, IFK:n kahdesti voittanut italialainen Bolzano hävisi vierasottelunsa puolalaista GKS Tychya vastaan. Viimeiselle kierrokselle lähdettäessä ovat IFK sekä Bolzano kumpikin keränneet seitsemän pistettä.

IFK:n on saatava enemmän pisteitä kuin Bolzano, jotta pelit tämän kauden CHL:ssa jatkuvat. Tasapisteillä Bolzano etenee jatkoon voitettujen keskinäisten otteluidensa ansiosta.

HC Bolzano – GKS Tychy alkaa tänään klo 20.45.

Tänään on laitettava paikoista sisään

Joukkueiden edellinen kohtaaminen Stadissa oli vauhdikasta ja laadukasta lätkää kahden ensimmäisen erän puolesta. Kolmannen erän IFK hävisi 0–4.

– Kyllä kaveri käytti silloin kolmannessa erässä tehokkaasti maalipaikat hyväkseen. Me puolestamme emme käyttäneet, summasi Markus Kankaanperä edellisen matsin ratkaisun tänään IFK:n aamujäällä.

– Ihan luottavaisin mielin lähdetään tähän peliin. Viime viikolla löydettiin sitä meidän peliä. Teimme joitain muutoksia ja saimme huolellisuutta peliimme.

– Meillä on nousujohteinen viikko takana ja jatketaan siitä tällä viikolla.

Mitkä seikat tulevat ratkaisemaan tämän ottelun voittajan?

– Erikoistilannepelaaminen, liike ja kamppaileminen.

Ei merkittäviä kokoonpanomuutoksia

IFK lähtee Skellefteåta vastaan hyvin pitkälti samalla kokoonpanolla, kuin edelliseen otteluunsa Liigan puolella. Kyle Quincey palaa Ryan O’Connorin pakkipariksi ja 13. hyökkääjä on tänään 19-vuotias Lauri Kulmala.

Thomas Nykopp ja Iikka Kangasniemi ovat sairastuneina sivussa.

3 Joseph Finley

Loukkaantuneet: Aleksi Laakso (4 vk), Juho Keränen (4 kk)

IFK tiedottaa runkosarjan aikana loukkaantumisista pääsääntöisesti ottelupäivänä kokoonpanon julkistuksen yhteydessä. Liigan, pelaajayhdistyksen ja tietosuojavaltuutetun yhdessä laatimien sääntöjen mukaisesti pelaajien terveyteen liittyviä tietoja ei kerrota julkisuuteen. Pelaajien poissaoloista kerrotaan sen hetken arvioitu toipumisaika. Arvio saattaa muuttua toipumisaikana ja kulloinkin ilmoitetaan sen hetkinen tilanne.