OTTELURAPORTTI: IFK:lle CHL-kauden ensimmäinen tappio

IFK kärsi ensimmäisen tappionsa CHL:ssä tehokkaasti maalipaikkansa käyttänyttä HC Bolzanoa vastaan.

HC Bolzano – IFK 4-1 (0-1, 3-0, 1-0)

Perjantaina puolalaisen GKS Tychyn voittanut IFK kohtasi CHL-kauden toisessa ottelussaan viime kaudella monikansallisen EBEL-liigan mestaruuden voittaneen HC Bolzanon. IFK aloitti Bolzanon 7000 katsojaa vetävässä kotihallissa pelatun ottelun vahvasti, mutta onnistui saamaan lopulta vain kerran kiekon ohi loistavasti pelanneen ja yhteensä 30 laukausta pysäyttäneen Bolzano-maalivahti Leland Irvingin selän taakse. Erinomaisella prosentilla maalipaikkansa hyödyntänyt Kai Suikkasen luotsaama italialaisseura voitti ottelun lukemin 4-1.

HC Bolzano oli ensimmäisten minuuttien aikana suurissa vaikeuksissa liukkaasti liikkuneiden IFK-hyökkääjien kanssa. IFK:n vahva startti tuotti halutun palkinnon ajassa 04:14, kun Ryan O’Connor vei CHL-kauden toisella maalillaan IFK:n 1-0-johtoon. Juhani Tyrväinen voitti hyökkäyspään aloituksen ja O’Connor sai kiekon viivaan Lennart Petrelliltä, jonka jälkeen ”Randyn” hyvästä maskista lähtenyt rannelaukaus yllätti mm. Jokereissa ja KooKoossa pelanneen Irvingin. Bolzano sai luotua avauserän parhaat maalipaikkansa erän loppupuolella.

Bolzano pääsi heti toisen erän alussa ylivoimalle, kun IFK:lla oli liikaa pelaajia jäällä. Viime kaudella Porin Ässissä kahdeksan runkosarjamaalia iskenyt Marco Insam sai hyvän avaussyötön oikeaan laitaan ja tasoitti terävällä rannarilla lukemat 1-1:een ajassa 23:37. Vajaa neljä minuuttia myöhemmin Bolzano siirtyi ensimmäistä kertaa johtoon, kun Michael Blunden ohjasi maalin edestä Paul Geigerin viivalaukauksen ohi Atte Engrenin. IFK:lla oli toisessa erässä useampi laadukas maalipaikka, mutta Irving venyi maalillaan tärkeisiin torjuntoihin. Erän lopussa IFK sai lisää kylmää vettä niskaansa, kun Blunden iski illan toisella osumallaan Bolzanon 3-1-johtoon nopean vastahyökkäyksen päätteeksi.

Kolmannessa erässä IFK pääsi jauhamaan peräti viisi minuuttia putkeen ylivoimalla, kun IFK:ssa kaudet 2013-15 pelannut suomalaishyökkääjä Matti Kuparinen sai 5+20 minuutin pelirangaistuksen selästä taklaamisesta ajassa 42:42. IFK:n ylivoima oli parista laatupaikasta huolimatta luvattoman tehotonta ja vain 15 sekuntia viiden minuutin rangaistuksen päättymisen jälkeen Brett Findlay laukoi Bolzanon jo kolmen maalin karkumatkalle. Lisämaaleja ei nähty, joten perjantaina ruotsalaisen Skellefteån voittomaalikilpailun jälkeen voittanut Bolzano jatkoi vahvoja otteitaan CHL:ssä ja aiheutti IFK:lle ensimmäisen tappion lukemin 4-1.

Ottelun tilastot löydät tästä linkistä ja maalikoosteen pääset katsomaan täältä

IFK pelaa ensimmäisen CHL-kotiottelunsa torstaina 6. syyskuuta, kun HC Bolzano vierailee Nordiksella. Ottelu käynnistyy kello 19.00. Lippuja matsiin voit ostaa Ticketmasterista.