logologo
HIFKHPK
to 08.08.2024 klo 18:00

Peltonen: Todella sitkeä esitys meiltä

HIFK otti kauden toisen voittonsa CHL:ssä kaadettuaan lauantaina tshekkiläisen Mlada Boleslavin jatkoerässä 2-1.

HIFK pääsi vähän tahmeasti liikkeelle Mlada Boleslavia vastaan ja kotijoukkue meni avauserässä johtoon Jakub Kotalan osumalla. Toisessa erässä HIFK nousi tasoihin ylivoimamaalilla. Jere Innala pääsi laukomaan ja Leevi Teissala siirsi maalin edestä irtokiekon verkkoon.

Kolmannessa erässä ei maaleja nähty, joten ratkaisua haettiin jatkoerästä. Siinä HIFK:n sankariksi nousi Roni Hirvonen, jonka rannelaukaus upposi verkkoon ja toi HIFK:lle komean voiton.

– Todella sitkeä esitys meiltä. Kotijoukkue oli parempi ensimmäisessä erässä ja jouduimme aloittamaan vähän uudestaan toisessa erässä. Michael Garteig piti meitä pystyssä vaikeina hetkinä ja taistelimme sitkeästi. Toisessa erässä saimme käännettyä peliä enemmän meille ja kolmas oli taas tasaista. Hieno taistelu meiltä, HIFK:n päävalmentaja Ville Peltonen kiitteli pelin jälkeen.

HIFK on pelannut nyt kaksi peliä ja omiin on mennyt vain yksi kiekko.

– Iso osa sitä on kaikkien sitoutuminen peliimme. Tietenkin myös maalivahtipeli on ollut erittäin hyvää, kehui Peltonen.

HIFK on lohkossa erinomaisissa asemissa kahden pelin jälkeen, kun alla on voitot Zürich Lionsista sekä jatkoerässä napatut pisteet Mlada Boleslavin vieraana. Seuraavaksi HIFK pääsee pelaamaan kolme seuraavaa peliä kotikentällään.

– Tiukkoja pelejä on ollut ja niistä pisteitä 5/6. Siihen pistesaaliiseen täytyy olla tyytyväinen. Pelin kanssa on kuitenkin vielä töitä ja erityisesti tehokkuutta pitää saada lisää.

HIFK:n pelit jatkuvat ensi viikolla, kun se toimii vuorostaan isäntänä Zürichille ja Mlada Boleslaville. Zürich-ottelu on edessä torstaina 2.9.ja Mlada Boleslav on vastassa lauantaina 4.9.

Näytä kaikki uutiset