eLiiga starttaa marraskuussa – Superlahjakkuus ja pistekunkku edustavat HIFK:ta

Jääkiekon virallisen e-urheilusarjan eLiigan pelaajavalinnat ovat varmistuneet. Kukin Liigan-seuroista on valinnut kaksi pelaajaa marraskuussa alkavaan sarjaan. Pelaajat odottavat uutta eLiigaa uteliaan innokkaasti.

”Kovatasoinen joukko pelaajia on koossa, ja varmasti mielenkiintoinen kausi on tulossa! Mukana on sekä maailmalla menestyneitä pelaajia että hieman tuntemattomampia lupauksia”, kertoo Niklas Segercrantz Telian esports-tiimistä.

”Upeaa, että eLiiga kiinnostaa pelaajia. Oli myös kiva huomata, että e-urheilijoilla on perinteisen jääkiekon puolella omat suosikkinsa, joita nyt saavat mahdollisuuden edustaa”, täydentää markkinointipäällikkö Aija Saha Liigasta.

HIFK:lla kovat piipussa

Useimmat liigajoukkueet pestasivat pelaajansa oman organisaationsa ulkopuolelta, mutta HIFK:ta edustavat seuran oman esports-joukkueen hREDSin tähtipelaajat Niklas ”NikkeDangles” Tukiainen ja Perttu ”Beniittto” Kemppainen.

Vasta 16-vuotias NikkeDangles on yksi lahjakkaimmista nuorista pelaajista koko maailmassa. Hän sijoittui hiljattain pelatuissa SM-kilpailuissa toiseksi ja mm. pudotti välierissä maailmanmestaruuden 2018 voittaneen Erik ”Eki” Tammenpään. MM-pokaalin voittaessaan Tammenpää edusti hREDSiä.

HIFK:n toinen pelaaja on hREDSin 6v6-joukkueen kippari Beniittto, joka on NHL Gamer -sivuston mukaan kautta historian eniten tehopisteitä virallisissa turnauksissa tehnyt pelaaja (504+663=1167).

Liiga ja Telia pyörittävät eLiigaa yhdessä. Telia Esports Seriesin sateenvarjon alla pelattavassa eLiigassa pelaavat Liigasta tutut seurat. Jokaista eLiiga-seuraa edustaa kaksi pelaajaa, jotka kukin Liigassa pelaava seura on valinnut itse. eLiigan pelit pelataan NHL 21 -konsolipelillä.

Huipputason e-jääkiekkoa voi seurata MTV.fi:stä, C Moren suoratoistopalvelusta, sekä Telia TV:stä sunnuntaisin klo 18. Pelit alkavat 1. marraskuuta ja kausi päättyy 13.12. pelattavaan finaaliotteluun. Finaalilähetys näytetään myös Subilta klo 14 alkaen.

 

eLiigassa syyskaudella 2020 pelaavat pelaajat:

HIFK: Niklas ”NikkeDangles” Tukiainen, Perttu ”Beniittto” Kemppainen

HPK: Perttu ”Regulinho” Salo, Jim ”SadaPoika” Leskinen

Ilves: Aaro ”xDoumi” Ruuhinen, Tomi ”tomboo-_-” Laitinen

Jukurit: Tuukka ”FlyerKungen” Kuha, Hannes ” Hansulinho” Kettunen

JYP: Antti ”tbnantti” Kuittinen, Oskari ”Sibelius” Grönroos

KalPa: Saku ”Mehukatti10” Serttilä, Roni ”MrNipsuli-” Kaján

Kärpät: Paul ”Pleemaker” Arontie, Kristian ”Kriketsi17” Veijola

KooKoo: Nico ”zNicoPS ”Tuoreniemi, Janne ” Nieppii ” Niemelä

Lukko: Juuso ”Kemppane_” Kemppainen, Tuomas ”Tumpp1A” Aaltonen

Pelicans: Niklas ”Koivisto81” Koivisto, Niklas ”TheNikez37” Karlsson

SaiPa: Kristian ”KrisutusB” Räsänen, Joona ”Hullued” Saarinen

Sport: Eemil ”sokkelo__” Soikkeli, Jani ”JxLayout” Laakkonen

Tappara: Erik ”ENCEKI” Tammenpää, Arttu ”Artuzio” Mustila

TPS: Valtteri ”Vattuyy ” Virtanen, Väinö ”Pikkardz” Pikkarainen

Ässät: Teemu ”Teemuyy” Polttila, Tapani ”TAPPUU_” Anttila

Näytä kaikki uutiset