FREE.fi | People Of HIFK: Ensimmäinen kohtaaminen

People Of HIFK on yhdessä FREE.fi -laskutuspalvelun kanssa tuotettu juttusarja, jossa esitellään ihmisiä ottelutapahtumien taustalta.

OSA 5: Esa, järjestyksenvalvoja

”Kaikki lähti siitä, kun tulin järjestysmieheksi Helsingin Jäähalliin vuonna 1986 tutun suosituksesta. Molemmat IFK ja Jokerit pelasivat silloin vielä hallissa. Ainahan sitä töissä kotijoukkueen edustajana piti olla ovella ja sittenhän Jokerit jäivät pois. En sanoisi, että olen mikään fanaattinen kannattaja sinänsä. Mutta vuodet ovat vierineet ja vieneet minut tähän karsinaan IFK-mieheksi.

Työnkuvaan kuuluu järjestyksenvalvonta ja nimenomaan vuosikausia ovihenkilönä. Työhön kuuluu ihan pääsylippujen tarkastus, sisääntulijoiden kunnon tarkkailu ja tietenkin tärkein: olla kohtelias ja toivottaa asiakkaat tervetulleiksi. Tämä on täysin palveluammatti. Olen esimiehenä määrätyissä katsomoissa ja vastaan A-sisäänkäynnin toiminnasta.

Työssä on hienoa, kun pääsee näkemään ihmisiä. Ihmisiä kun palvelee työkseen, on hienoa, kun saa heiltä palautetta. Näin paljon kun on vuosia takana, niin ihmiset jo tuntee minut ja tulee juttelemaan. Sekä siten kannustaa jatkamaan näissä hommissa. Yleisön kannustus on parasta, mitä tästä hommasta saa.

Parhaiten mieleen on jäänyt viimeisin mestaruus, joka ratkesi Espoossa. Olin katsomassa peliä silloin 2011 ja kauhea kiire oli ajaa Espoosta omalle hallille järjestyksenvalvojaksi. Sitä näki sitä riemua ja iloa, mitä mestaruus kaikille toi ja sitten toisaalta osa koki pettymyksen, kun ei voitu ottaa niin paljon ihmisiä halliin, kun sisälle olisi halunnut. Hieno päivä ja muistelen sitä usein.”

Esa Nikkanen, järjestyksenvalvoja, esimies.

FREE.fi tuo vapauden työelämään, mahdollistamalla työn tekemisen kevytyrittäjänä tai toiminimiyrittäjänä. Työtä tekevä pääsee keskittymään olennaiseen, FREE.fi:n hoitaessa byrokratiaviidakon.

Näytä kaikki uutiset