HIFKPelicans
la 30.03.2024 klo 17:00

Stadin Gimmoille oppia Kuopiosta

Kuopiossa viikonloppuna käynnistynyt Naisten Liiga alkoi stadilaisten osalta yhdellä voitolla ja yhdellä tappiolla.

IFK – KalPa 3–6 (0–5 , 1–0 , 2–1)

Lauantain voitokas Sport-ottelu saattoi jättää hienoisen hyvänolon tunteen punaisiin paitoihin, sen verran kylmää oli kyyti Gimmoille sunnuntain KalPa-ottelun avauserässä. KalPa:n tehokaksikko ja koko Liigan pistepörssiä johtavat Matilda Nilsson ja Elisa Holopainen osoittivat Gimmoille, miten nopeasti omat virheet voivat Naisten Liigassa näkyä tulostaululla.

Ensimmäinen erä pyyhittiin pukukopissa nopeasti pois päävalmentaja Saara Niemen palautettua joukkueelle uskon omaan tekemiseen ja osaamiseen. Toisen erän alkuun Gimmat pääsivät pelaamaan ylivoimalla, jolloin stadilaisten amerikkalaispuolustaja Caroline Shaunessy laukoi siniviivalta avausmaalinsa Naisten Liigassa. Tästä osumasta vapautuneena joukkue palasi pelaamaan omaa, aktiivista peliään ja erä oli selkeästi Gimmojen hallintaa. Laukaukset Gimmoille 13-4.

Kolmas erä alkoi myös Gimmojen ylivoimalla, jonka päätti ensimmäiseen Liiga-maaliinsa Marisa Klemola, 2 – 6. Kolmatta erää väritti myös kaksi KalPa:lle tuomittua rangaistuslaukausta jotka Gimmojen maalissa torjunut Sanni Ahola hienosti hoiti. Erän ja ottelun lopulla Shaunessy onnistui vielä toistamiseen ja viimeisteli ottelun loppulukemiksi 3 – 6 kahden pelaajan ylivoimalla.

Gimmojen puolustuksen voimahahmo Caroline Shaunessy kommentoi KalPa-ottelua:

”Maalinteko tuntuu aina kivalta! Ensimmäisen erän jälkeen Saara puhui sisukkuudesta, ja pystyimme vaihtamaan näkökulmaamme otteluun. Painotettiin, että numeroista huolimatta meidän tulee pystyä pelaamaan omaa parastamme joka hetki. Kaksi viimeistä erää oli meidän hallintaa. Tiedän omasta kokemuksesta, että pitkässä juoksussa ne joukkueet pärjäävät, jotka uskovat omaan tekemiseensä koko ottelun ajan. Uskon vahvasti, että olemme oikealla tiellä. Jatkossa tiedämme että pystymme muuttamaan kurssiamme myös ottelun aikana”.