Gimmat jyrää Naisten Liigassa – Pinnat himaan Oulusta!

Kärpät–IFK 1–3 (0-1, 0-1, 0-1)

Sunnuntaiksi HIFK:n naiset matkasivat Kärppien vieraaksi. Tällä kertaa peliä ei pelattu Raksilassa vaan Raahessa, josta useampi Kärppä-naisten entinen ja nykyinen pelaaja on kotoisin. HIFK oli ennen Kärppien kohtaamista voittanut viisi edellistä otteluaan, kun taas Kärppien kausi on ollut vaihteleva ja joukkue on valahtanut kuuden parhaan joukkueen viivan alapuolelle.

Lähes kolmesataa henkeä oli saapunut seuraamaan jännittävää Naisten Liigan ottelua Raahen jäähalliin. Ottelun ensimmäisessä erässä HIFK hallitsi hienokseltaan kenttätapahtumia ja pyrki pelaamaan Kärppiä suoraviivaisemmin maalia kohti. Molemmat joukkueet kestivät onnistuneesti yhdet alivoimat ja ottelun avausmaalia jouduttiin odottamaan aina erän viimeiselle minuutille asti. Ajassa 19:34 Gimmojen ykköskentän keskushyökkääjä Johanna Kemppainen ampui aloitusvoiton jälkitilanteesta kiekon Miressa Mäkelän syötöstä tarkasti yläkulmaan. Maalivahtien torjunnat: Kärpät Johanna Oksman 9 ja HIFK Iina Kuusela 9.

Toiseen erään HIFK lähti taas hieman Kärppiä aktiivisempana. Ajassa 22:12 Petra Lamminaho ampui kiekon Kärppien maaliin Karoliina Rantamäen syötöstä. Kemppainen teki maaliin erinomaisen maskin ja työn maalinedustalla. Osuma syntyi siirretyn rangaistuksen aikana. Vajaa minuutti maalin jälkeen HIFK päätyi alivoimalle, mutta hoiti sen kunnialla. Ottelun puolivälissä HIFK puolestaan pääsi kokeilemaan ylivoimansa toimivuutta. Tähän erään ei muita tilastomerkintöjä syntynyt. Torjunnat: Oksman 12 ja Kuusela 13.

Kolmannen erän alkuun Kärpät tuli päättäväisenä. Raahessa aikanaan pelannut Ida Karjalainen veivasi kiekon rystyllä HIFK:n maaliin ajassa 43:41; 1-2. Vajaa minuutti Kärppien maalista HIFK teki kolmannen maalinsa yllättäen Oksmanin jälleen pienestä kulmasta. Maalintekijänä Mäkelä, syöttäjinä Rantamäki ja Krista Parkkonen. Maalin jälkeen Kärpät sai vielä mahdollisuutensa kolmen HIFK:n jäähyn aikana. Kärpät otti Oksmanin pois maaliltaan kun pelikellossa oli aikaa jäljellä 2:10. Ajassa 58:57 Kärpät käytti aikalisän. Lisäosumia ei ottelussa kuitenkaan nähty ja HIFK poistui Raahesta kolme pistettä mukanaan. Torjunnat kolmannessa erässä: Oksman 8 ja Kuusela 6.

HIFK:n parhaana ottelussa palkittiin Karoliiina Rantamäki ja Kärpiltä Ida Karjalainen.

HIFK:n tämän päivän hahmoksi noussut Rantamäki kommentoi ottelua.
– Tänään ei ehkä parasta peliä pelattu, mutta voi siitä huolimatta olla ylpeä joukkueesta että vähän heikommallakin pelillä pystytään voittamaan.

Pistenaiset:
Karoliina Rantamäki 0 + 3 = 3
Miressa Mäkelä 1 + 1 = 2
Johanna Kemppainen 1 + 0 = 1
Petra Lamminaho 1 + 0 = 1
Krista Parkkonen 0 + 1 = 1

Maalivahdit:
Johanna Oksman Kärpät 9 + 12 + 8 = 29 (Poissa maalilta: 57:50-60:00)
Iina Kuusela IFK 9 + 13 + 6 = 28

Stadin Gimmojen seuraava ottelu pelataan lauantaina 5.12. Elisa-areenalla klo 15:30 alkaen. Vastustajaksi saapuu Lukko. Pääkaupunkiseudun koronatilanteen vuoksi ottelu pelataan ilman yleisöä. Pääset kuitenkin seuraamaan ottelua Ruudun välityksellä!

Näytä kaikki uutiset