WESTPRO viikkoraportti: Kollit tehokkaina Hakametsässä

Kauden neljäs vierasottelu toi Kolleille kolmannen vierasvoiton. Myös U16- ja U18-joukkue ylsivät viime viikonloppuna voittoihin.

”Ei meillä ollut mitään hätää”

Kollien taival U20 SM-alkusarjassa jatkui viime viikolla yhdellä ottelulla, kun Kimmo Kuhdan miehistö kohtasi sunnuntaina jo puolenpäivän aikaan startanneessa vierasottelussa Tampereen Hakametsässä Tapparan. Lari-Henrik Postin ajassa 3.35 ylivoimalla viimeistelemä ottelun avausmaali siivitti vierasjoukkueen lopulta komeaan neljän maalin avauserään ja ensimmäiselle erätauolle lähdettiin Kollien johtaessa ottelua lukemin 4-1.

Toisessa erässä Jaani Holopaisen (1+1) alivoimamaali vei Kollit jo 5-1-johtoon ja vaikka Tappara kirjauttikin päätöserän nimiinsä maalein 2-0, ei Kollien kauden kolmatta vierasvoittoa enää viimeisten 20 minuutin aikana uhannut mikään. Posti viimeisteli Tapparan kaadossa kaksi maalia. Lisäksi Kolleista maalinteossa onnistuivat Otto Salin ja Ville Puhakka. Aku Koskenvuon voitto-otteluun vierasjoukkueen maalissa vaadittiin 36 torjuntaa.

– Hyvä startti, oltiin aloitteellisempia ja ansaittiin maalipaikat, joissa oltiin tehokkaita. Toinen erä oli suht’ tasainen ja tehtiin vielä alivoimalla maali. Tappara sai kolmannessa erässä kavennettua kahdella ylivoimamaalilla, mutta ei meillä ollut mitään hätää. Hyvä vierasottelu, Kollien päävalmentaja Kuhta kehui.

Kollit pelasi ottelussa ylivoimalla kuuden minuutin ja 31 sekunnin ajan, onnistuen maalinteossa kaksi kertaa. Puolustajista eniten peliaikaa keräsi joukkueen kapteeni Matias Lentämäki, reilut 23 minuuttia, kun taas hyökkääjistä eniten kaukalossa aikaa vietti Holopainen, 18 minuuttia ja 43 sekuntia.

Kaudella 2020–21 joukkueiden järjestys sarjataulukossa määräytyy pistekeskiarvon (pisteet/ottelu) mukaan. Lisätietoja täällä. Sarjataulukko päivittyy otteluiden päättyessä. O = ottelut, V = voitot, JAV = jatkoaikavoitot, JAH = jatkoaikahäviöt, H = häviöt, TM = tehdyt maalit, PM = päästetyt maalit, ME = maaliero, P = pisteet, P/O = pisteet/ottelu.

”Sitä kautta saatiin myös tulosta”

U18 SM-alkusarjassa HIFK pelasi viikonloppuna kaksi vierasottelua. Perjantaina Kouvolassa vastaan luisteli KooKoo, joka joutui toteamaan ensimmäisessä erässä ajassa 7.02 HIFK:n siirtyneen ottelussa 1-0-johtoon. Maalinteossa onnistui Leevi Kangas, Eino Ojalan esityöstä. Vaikka HIFK vei maalia kohti suuntautuneet laukaukset nimiinsä lukemin 33-22, jäi Kankaan maali lopulta joukkueen ainoaksi. KooKoo tasoitti 1-1:een toisessa erässä ja isäntien 2-1-voittomaali syntyi kolmannessa erässä ajassa 47.24.

– Tehottomuus vaivasi, kiekollinen peli oli puskemista ja rentous puuttui. Vastustaja puolusti erittäin tiiviisti ja hyvin, U18-joukkueen päävalmentaja Joni Töykkälä kommentoi.

Lauantaina Hämeenlinnassa HPK siirtyi avauserässä ylivoimalla 1-0-johtoon, kunnes HIFK löysi tehonsa toisessa erässä, iskien tulostaululle tilanteeksi 3-1 ennen toista erätaukoa. Eikä vierasjoukkueen tehot suinkaan jääneet toiseen erään, vaan myös kolmannessa erässä HIFK pöllytti ”ritaripaitojen” maaliverkkoa kolme kertaa, vieden ottelun nimiinsä maalein 6-2. HIFK:n tehopelaajia olivat Rasmus Toivainen (1+2), Miro Tauslahti (2+0), Roope Tuomioksa (1+1), Aaro Lampi (1+1), Petrus Surenkin (0+2), sekä Eino Ojala (1+0). Jani Lampinen torjui 26 HPK:n laukausta.

– Erittäin heikko startti meiltä ja jouduttiin käyttämään aikalisä jo viiden minuutin pelin jälkeen. Toisesta erästä alkaen pystyttiin petraamaan peliä, alettiin kamppailemaan ja olemaan aloitteellisempi. Sitä kautta saatiin myös tulosta, Töykkälä arvioi voitto-ottelun kulkua.

U18-joukkueen tehokkain pelaaja tähän mennessä on ollut Kasper Lundell, joka kuudessa pelaamassaan ottelussa on viimeistellyt tehot 4+5=9. Koko U18 SM-alkusarjan pistepörssissä Lundellin sijoitus on viides. Emil Vinni on puolestaan urakoinut viidessä pelaamassaan ottelussa yhteensä 154 torjuntaa, torjuntaprosentin ollessa 91,7.

”Meitä vaivasi lievä asennevamma”

U16 SM-karsintasarjan kakkoslohkossa HIFK on pelannut kauden kaikki sarjaottelunsa tähän mennessä Uudenmaan alueella ja niin se pelasi myös viime viikon ainoan ottelunsa, kun lauantaina Elisa Areenalla vieraili Kiekko-Vantaa. HIFK ei ollut ottelussa kertaakaan tappiolla, mutta vierasjoukkueen sitkeys piti numerot tasaisena aina päätössummeriin asti. Avauserän jälkeen tilanne oli 1-1, kun taas toiselle erätauolle lähdettiin HIFK:n johtaessa maalein 3-1.

– Salamastartti ja ensimmäiseen vaihtoon hyvän hyökkäyksen päätteeksi 1-0-maali. Kiekko-Vantaa oli kuitenkin taistelu päällä ja he olivat koko ottelun valmiita saamaan ensimmäiset sarjapisteensä. Meitä vaivasi lievä asennevamma ja ottelusta tehtiin itse vaikea. Hallittiin, mutta tehottomasti, U16-joukkueen päävalmentaja Ville Ahola harmitteli.

Kolmannessa erässä joukkueet tekivät maaleja vuoronperään ja aina niin, että kun HIFK meni kahden maalin johtoon, nousi Kiekko-Vantaa maalin päähän. Yhdeksän maalin ottelu päättyi lopulta HIFK:n niukkaan 5-4-voittoon ja sen myötä täyteen pistepottiin. Isäntien tehokkaimmat pelaajat olivat 1+1-tehot iskeneet Joel Jarva ja Hannes Tiainen. Lisäksi maalinteossa HIFK:sta onnistuivat Aaro Ojala, Kaarlo Aakkula, sekä Roni Alanko. Kahden syöttöpisteen pelaajia puolestaan olivat Bruno Jalasti, Valtteri Piironen ja Onni Kalto. Anton Laiho HIFK:n maalissa torjui 22 kertaa.

– Kolmannessa erässä luultiin, että ottelu oli jo ohi, mutta kaveri tuli koko ajan kahden maalin takaa maalin päähän. Onneksi saatiin kairattua huonommallakin pelillä kolme pistettä, Ahola huokaisi viikon ainoan ottelun jälkeen.