Kari Kalto nuorten kehitysjohtajaksi – ”Liekki palaa nuorten auttamiseen”

Kari Kalto on nimetty HIFK:n junioreiden kehitysjohtajaksi. Kalto on kuulunut kolme edellistä kautta TPS:n liigajoukkueen valmennukseen.

Kalto saapuu jatkamaan junioripuolen kehitystä viisi edellistä vuotta toimenkuvasta vastanneen Simo Mälkiän siirryttyä valmennuspuolelle. Mälkiä valmentaa alkavalla kaudella HIFK:n U20-joukkuetta, eli Kolleja.

Kalto palaa HIFK:hon valmennettuaan kolme edellistä vuotta Turussa. 45-vuotiaan Kalton päävastuuna TPS:ssa oli edustusjoukkueen arkityön lisäksi ylivoima, mutta myös nuorten pelaajien kehittäminen.

Pelaajaurallaan HIFK:ta U18-, U20- ja liigatasolla edustanut Kalto valmensi seurassa kaudet 2011-2021, joista kaksi viimeistä edustusjoukkueessa. Myös HIFK:ssa Kaltolla oli vastuunaan liigarinkiin kuuluneiden nuorten kehittäminen.

Kolme vuotta Turussa olivat valmentajalle antoisat, mutta nyt oli aika palata Stadiin.

– Takana on opettavaiset kolme vuotta, kertoo Kalto.

– HIFK:ssa on tehty asioita hyvin ja nuorten kehitystyöhön halutaan edelleen jatkumoa ja viedä hommaa seuraavalle tasolle.

– Liekki palaa nuorten auttamiseen ja tässä asemassa pystyn saamaan isoja positiivisia asioita aikaan. Olen useamman vuoden ajan saanut tehdä töitä lahjakkaiden nuorten kanssa ja tässä pääsee vaikuttamaan vielä syvemmin. Tämä on oiva paikka viedä pelaajia eteen päin ja kehittyä itsekin.

Kalton vastuulla tulee olemaan vanhimpien juniorijoukkueiden valmentajien tukeminen ja kehittäminen, mutta myös nuorten yksilöiden auttaminen seuraavalle tasolle.

– Olen koutsannut viisi edellistä kautta ammattilaismaailmassa ja nähnyt sen kilpailun läheltä. Pystyn auttamaan nuorten valmentajia siinä, kuinka kehittää ja innostaa nuoria pelaajia. Minulla on myös iso vastuu pelaajien kehittämisestä. Tiedän, että minulla on paljon annettavaa yksilön kehittämiseen ja ymmärrys ammattilaismaailmasta ja siitä, mitä vaatii ottaa steppejä eteen päin. Arjessa tulen olemaan vahvasti mukana.

– Pystyn auttamaan pelaajia näkemään sen reitin ja matkan, mitä kehittyminen ammattilaiseksi vaatii. Tiedän sen vaatimustason. Kilpailu on kovaa kiekkobisneksessä ja HIFK:ssa halutaan jatkuvasti kehittää toimintaa. Täällä on tehty pitkään asioita hyvin ja nyt halutaan tehostaa entisestään yksilön eteen päin viemistä kohti ammattilaisuutta.

Näytä kaikki uutiset