logologo
HIFKHPK
ke 06.03.2024 klo 18:30

Ässät – IFK-matsin ennakko ja kokoonpano

Ässät-IFK klo 18.30

IFK avaa kolmen pelin viikkonsa vierasottelulla Porissa. Joukkueet ovat kohdanneet tällä kaudella kahdesti ja molemmat ottelut ovat päättyneet vierasvoittoihin. Stadilaiset haki kauden alussa pisteet Isomäeltä maalein 2-1 mutta taipui kotonaan heikon esityksen jälkeen 4-1. Kummankin joukkueen alkukausi on ollut alavireinen, kotijoukkue löytyy sijalta 10 ja IFK, pisteen turvin, yhden pykälän ylempää. Viivan alapuolella oleva Lukko on tasapisteissä Ässien kanssa ja raumalaisilla on voitollaan mahdollisuus pudottaa toinen joukkueista neljän heikoimman sakkiin, minkä pitäisi toimia herätyskellon omaisena motivaattorina illan taisteluparille.

Pelaajille kyseessä on kuitenkin tiistainen Ässät-peli vieraissa, mikä halutaan voittaa. Tehdyt maalit, sarjasijoitukset, kuntopuntarit ja muut tilastot ovat toki olemassa, mutta ajatus on vain ja ainoastaan itse pelissä. Ässien kotipelaaminen on scoutattu tarkasti ja suunnitelma illan matsille on harvinaisen selkeä. Ässät tulee ensimmäiseen kymppiin porilaisella hulluudella ja siinä on liigan jokaisella joukkueella tekemistä. Ensimmäisen maalin tehnyt joukkue on niskan päällä ja pystyy sen jälkeen määrittelemään pelin tempon ja iskemään vastahyökkäyksistä.

Jokela: ”Pitää ottaa itse se aloite tänään”

IFK-puolustaja Mikko Jokela oli aamujäiden jälkeen toiveikkain mielin, eikä lähtenyt laskemaan ketä matsista tänään puuttuu. Kokoonpano on mennyt kuumeilun ja pikkuvaivojen myötä uusiksi tähän matsiin ja ”Leksa” näkikin haastavan tilanteen nostavan taistelumoraalia.

– Äijää on sivussa, ketjut ja pakkiparit on uusia. Haettiin treeneissä vähän yhteistä säveltä. Tässä on vielä vähän palaveria, syödään ja lähdetään Poria kohti.

Lauantainen matsi on menneen talven lumia, tosin oppi on otettu siitä talteen.

– Harmittavia yksittäisiä tilanteita, mitkä maksoi voiton. Katsottiin missä meni vikaan mutta ei siinä auta kuin oppia ja mennä eteenpäin. Turha niitä on jäädä murehtimaan, kokenut Leksa sanoi ja jatkoi vielä, että voitto on karannut käsistä liian monta kertaa tällä kaudella, eikä niin voi jatkua pitkään.

IFK:lla on lääkkeet Ässien kovaan ensimmäiseen kymppiin. Kotijoukkue lähtee otteluun ennakkosuosikkina ja stadilaisilla on puolellaan altavastaajan osa.

– Pitää vastata samalla tavalla ja mennä yhtä lujaa. Ei sinne voi lähteä peruuttelemaan ja katsomaan mitä ne tekee. Otetaan itse se aloite. Mukana on paljon näyttöhaluisia kavereita, tilanne on hyvä meille, Jokela arvoi muutama tunti ennen matsia.

Kokoonpano

Ottelusta sivussa

Joel Perrault, Ville Varakas, Mikko Kurvinen, Ville Peltonen, Robert Nyholm, Toni Söderholm,Toni Leinonen, Niko Piiparinen ja Iiro Pakarinen

Ottelun selostus klo 18.20 alkaen

Stadin Kehäkettu, Harri Hinkkanen selostaa ottelun Metron taajuuksilla 95,2MHz ja 91,6MHz.

Voit katsoa matsin myös URHOtv:n nettilähetyksenä.

Tulosseuranta

Näytä kaikki uutiset