Helsinki Garden

IFK järjesti tänään lehdistötilaisuuden, jossa seuran hallituksen puheenjohtaja Timo Everi esitteli IFK:n käynnistämää kiinteistöhanketta. Helsinki Garden -suunnitelmassa moderniin tapahtuma-areenaan yhdistyy, jäähallin lisäksi, kaupunkilaisia päivittäin palvelevaa liiketoimintaa, kylpylähotelli, paikoitustiloja sekä asuntoja.

Mittava hanke on tarkoitus toteuttaa yksityisrahoituksella ja sijaintipaikaksi kaavaillaan Taka-Töölössä sijaitsevaa Mäntymäen kenttää. Maisemallisesti on merkittävää, että kiinteistö on suunniteltu osittain rakennettavaksi maan alle.

Hallin valmistuessa IFK on areenatilan vuokralainen ja vastaa Helsinki Garden -kokonaisuuden hallinnoinnista ja markkinoinnista. Helsingin kaupunki on tärkeässä roolissa maanomistajana ja se voi myötävaikuttaa hankkeen toteutumisessa sekä maankäyttösopimuksessa että hanketta tukevilla kaavoituspäätöksillä. IFK on mukana hanketta ajavassa kehitysyhtiössä, johon tarvittavasta lisärahoituksesta tulevat vastaamaan suomalaiset yksityiset ja institutionaaliset yhteisöt.

Helsinki Garden -projekti on tällä hetkellä aikataulutettu niin, että IFK pelaisi siellä liiga-avauksensa kaudella 2016-17.

Timo Everin haastattelun hallihankkeesta pääset katsomaan tästä.

Fan Clubin edustajien Patrick Sjögrenin ja Nora Simsiön haastatteluun pääset katsomaan tästä.

Näytä kaikki uutiset