HPK-IFK -matsin ennakko ja kokoonpano

HPK-IFK klo 17.00

Perjantaina Nordenskiöldinkadulla Ässien kyydistä pudonnut IFK yrittää hypätä takaisin hevosen selkään tänään Rinkelinmäellä. Kotipelaaminen ei miellyttänyt valmennusjohtoa ja Pasi Sormunen herätteleekin joukkuettaan rajuilla kokoonpanomuutoksilla. Näistä tarkemmin kohdassa Kokoonpano.

Illan isännät ovat sarjataulukossa, kaksi pistettä ja yhtä montaa sijaa edellä, seitsemäntenä ja stadilaiset lähtevät muuttamaan näitä asetelmia. Joukkueiden aikaisempi kohtaaminen Petoluolassa päättyi 3–0-voittoon ja siitä on hyvä lähteä kohti illan taistoa. Ritaripaidoilla on ensimmäisestä keskinäisestä hampaankolossa ja joukkue käy kotiyleisön siivittämänä hurjasti päälle.

Avausmaalin merkitys IFK:lle

Ensimmäinen kymppi määrittää hyvin pitkälti illan kulun ja mikäli IFK selviää siitä ja onnistuu tekemään johtomaalin, on se vahvoilla. Stadilaisten pelille on ominaista se, että joukkue on parhaimmillaan juuri johtoasemassa. Takaa-ajajana oleminen ei ole joukkueen vahvinta osaamista ja siinä onkin Gordionin solmu avattavaksi.

IFK:n seitsemää voittoa varsinaisella peliajalla yhdistää se, että joukkue on tehnyt jokaisessa matsissa avausmaalin. Vastaavasti seitsemässä tappio-ottelussa vastustaja on onnistunut avausmaalin tekemisessä. Kolmessa varsinaisella peliajalla tasatulokseen päättyneessä pelissä IFK on tehnyt avausmaalin, ja näistä saldona on voitto ja tappio jatkoajalla sekä yksi tappio rankkareissa. Pikaisena yhteenvetona voidaan todeta IFK:n päätyvän pisteille, mikäli se tekee ottelun ensimmäisen maalin ja vastaavasti jäävän pisteittä takaa-ajajana.

Pitkän runkosarjan aikana tämäkin tilasto tullee muuttumaan, mutta tällä hetkellä avausmaalin merkitystä tuskin tarvitsee alleviivata tämän enempää.

Kokoonpano

Ykkösnyrkin keskellä nähdään A-juniori Thomas Nykopp, joka saa laitureikseen Arttu Luttisen ja Iiro Pakarisen. Kultakypärää kantava Joakim Eriksson jatkaa Talajan ja Granlundin kanssa, ja Liivik saa tänään laitureikseen konkari Kuhdan ja vauhtikone Toni Leinosen. Eilisen tavoin neljännessä lenkissä on kaksi hyökkääjää; A-juniori Nico Friman keskellä ja Micke-Max Åsten oikeassa laidassa. Frimanille ottelu on ensimmäinen SM-liigassa, Mestiksessä alkukauden pelannut Åsten puolestaan pelasi perjantaina kauden ensimmäisen liigapelinsä.

Pakeissa mennään pareilla Söderholm-Robidas, Melart-Varakas ja Salmi-Jokela.

Tolppien välissä nähdään Mika Norja, viime otteluissa huikeasti torjunut Joni Ortio on tänään huilivuorossa.

Ottelusta sivussa

Joel Perrault, Jari Sailio, Mikko Kurvinen, Ville Peltonen, Lennart Petrell, Eero Somervuori, Joni Töykkälä, Kyle Klubertanz, Niko Piiparinen, Kristian Tuohilampi ja Tyler Redenbach.

Näytä kaikki uutiset