IFK-Ässät –matsin ennakko ja kokoonpano

IFK-Ässät klo 18.30

IFK pelaa tänään viikon ainoan kotipelinsä, kun Ässät saapuu Nordenskiöldinkadulle. Joukkueet kohtasivat kuukausi sitten Isomäellä ja silloin petolauma oli parempi maalein 2-1. Voittomaali merkittiin Markus Granlundille, joka onnistui kolmannen erän rankkarissaan. IFK on tällä hetkellä sarjataulukossa seitsemäntenä ja illan vastustaja Ässät kymmenentenä, kaksi pistettä perässä. Stadilaisilla on matkaa viivan paremmalle puolen kaksi pistettä ja voitolla on mahdollisuus nousta takaisin viidenneksi.

Ottelu on molemmille joukkueille viikon ensimmäinen liigassa. IFK voitti Pelicansin lauantaina kotonaan 4-1 ja Ässät puolestaan murskasi Ilveksen 6-1. Pelituntuma on petolaumalla karvan verran parempi, sillä jengi pelasi maanantaina European Trophyn matsin. Ässien rosteri on huomattavasti parempi mitä sarjasijoitus antaa ymmärtää, ja tänään onkin odotettavissa kuuma matsi, jossa vastakkain on kaksi voitontahtoista joukkuetta. Oikeutta on määrätty jakamaan kaksikko Hämäläinen-Heikkinen, jonka onnistuminen Nordenskiöldinkadulla on enemmän kuin harvinaista. Toivottavasti riskialtis valinta kantaa hedelmää ja linja on tasainen läpi ottelun, eivätkä buuaskonsertit ala taas viiden minuutin kohdalla.

Kuhta: ”Kaikki joukkueen eteen”

IFK-laituri Kimmo Kuhta oli perjantain aamujäiden jälkeen hyvillä fiiliksillä. Voimia verottanut European Trophyn ottelu on takana ja joukkue on palannut normaaliin päiväjärjestykseen.

– Ruotsin reissu tohon heti viikonlopun jälkeen oli aika raskas. Maanantaina herätys joskus puolen viiden aikaan ja viideltä lähdettiin täältä hallilta kohti lentokenttää. Suora lento Göteborgiin ja aamujäille, pieni hiki ja hotellille. Niin pitkät päiväunet kun vain pystyi jauhaan, Lennun kans ainakin tehtiin se homma huolella. Pimennettiin koko huone ja nykäistiin ihan kunnon tukevat päikkärit. Sen jälkeen vähän evästä ja takaisin hallille, pelistä ei jäänyt jälkipolville kerrottavaa, Kuhta viittasi merkityksettömään otteluun, jonka IFK voitti 8-0.

Tiukka aikataulu painoi reissun aikana päälle ja rytmi normalisoitui vasta keskiviikon treenien jälkeen.

– Pelin jälkeen sit hotellille syömään ja kun sai unenpäästä kiinni, niin se oli jo puoliyö. Aamukuudelta taas herätys ja lähtö takaisin lentokentälle ja siitä Stadiin. Kyllä reissun jälkeen oli aika loppu, kun pääsi hallilta himaan. Oikeastaan tiistai-ilta ja koko keskiviikkopäivä oli aika nuutunut, oli aika veto veks. Sit kun keskiviikkona sai tehtyä hyvän treenin ja sai tän päivän aamutreeniin energiaa, niin nyt on taas hyvä fiilis.

– Nyt eletään kuitenkin pelipäivää, tossa oli kuitenkin tarpeeksi päiviä palautumiseen, jos olis keskiviikkona ollut peli, niin olis saattanut olla vaikeaa, Kibe pohti perjantai-iltapäivällä.

Aikaisempi European Trophyn reissu Sveitsiin tiivisti joukkuehenkeä, koska pelaajat viettivät paljon vapaa-aikaa yhdessä. Frölunda-peli matkoineen oli enemmänkin osastoa NHL:n vieraspeli.

– Ei siinä ehtinyt, se oli niin hätäistä. Okei, sitä kulkee koko ajan jengin kanssa, mut ei se ole sellaista olemista ja fiiliksen hakua, kyllä se on enemmän sellaista hätäistä liikkumista paikasta toiseen. Sitten siinä peliin keskittymiset ja matkustamiset, ei se ehkä ihan aja sitä takaa, että saadaan olla kimpassa. Kyllä se sitten tehdään toisella lailla.

Puheen kääntyessä illan matsiin, Kuhdan silmissä syttyy palo.

– Aina kun pääsee himassa pelaamaan ja varsinkin perjantai-iltana, niin eihän sen parempaa ole. Hyvä fiilis ja eiköhän sinne taas tuu jengiä, nautitaan pelaamisesta ja otetaan voitto himaan.

Patrick O´Sullivanin pakattua kamansa tällä viikolla, lähtee IFK Ässiä vastaan kolmella täydellä ketjulla. Kokenut Kuhta pelaa nuoren Micke-Max Åstenin kanssa ja senttereitä pyöritetään tilanteen mukaan.

– Mennään tänään kolmella sentterillä ja mä vedän Åstenin kanssa neloskentän laitaa, röyhitään ja revitään ja tehdään kaikkemme joukkueen eteen, Kuhta ennakoi omaa pelaamistaan Ässiä vastaan.

Kokoonpano

IFK:n päävalmentaja Pasi Sormunen marssittaa joukkueensa Ässiä vastaan kolmella sentterillä ja seitsemällä pakilla. Kultakypärä Tyler Redenbachin laidoilla nähdään Luttinen ja Somervuori, Joakim Erikssonin laidoilla Granlund ja Talaja, ja Siim Liivikin laidoilla Petrell ja Pakarinen. Neljännessä laitureina Micke-Max Åsten ja Kimmo Kuhta.

Pakkiparit muodostavat Söderholm-Robidas, Varakas-Melart ja Kurvinen-Jokela. Juuso Salmi on tänään 7.puolustaja.

Torjuntavastuun kantaa Joni Ortio, Mika Norja on luukulla.

Ottelusta sivussa

Joel Perrault, Jari Sailio, Mikko Kurvinen, Ville Peltonen, Robert Nyholm, Toni Leinonen, Joni Töykkälä, Kyle Klubertanz ja Niko Piiparinen, Kristian Tuohilampi.

Näytä kaikki uutiset